diefstal telefoon getraceerd via gps signaal

. Deze deden zich voor als doofstom en toonden de vrouwen kaartjes met daarop wat namen en een rolstoel, kennelijk met de bedoeling om ze af te leiden. Even later bleek dat de I-Phone van een van de vrouwen was verdwenen. Zij belden direct de politie.

Volgen GPS-signaal

Met de I-Phone van de inmiddels gewaarschuwde vriend van de bestolen vrouw werd de gestolen telefoon getraceerd. De gestolen telefoon gaf een GPS-signaal af en zou zich op dat moment net buiten Emmen bevinden. De aangeefster stapte met haar vriend en vriendin bij de agenten in de surveillanceauto en gingen achter het signaal aan. Dat bleek zich korte tijd later in de buurt van Beilen te bevinden en daarna gaf het een signaal vanuit de omgeving Donkerbroek. Er werd contact gezocht met een surveillanceauto van Politie Fryslân en deze kon steeds dichter bij het signaal komen.

Aanhouding

Uiteindelijk troffen de agenten omstreeks 17.15 uur op een parkeerplaats aan de Drift in Drachten, precies de plek waar het signaal vandaan kwam, twee auto’s aan. In de auto’s zaten vier mannen en twee vrouwen uit Roemenië tussen de 18 en 41 jaar. Vijf van hen wonen in Ommen; de zesde woont in Roemenië. Terwijl de agenten deze mensen aanspraken en controleerden, stopte het signaal van de gestolen telefoon. De zes zijn aangehouden en overgebracht naar het bureau in Drachten.

Onderzoek

Een getuige meldde de politie dat een van de verdachten iets had weggegooid in een put. Toen de agenten daar gingen zoeken troffen ze twee telefoons aan, waaronder de gevolgde telefoon uit Emmen. In de voertuigen van de aangehouden verdachten werden daarnaast diverse goederen aangetroffen die mogelijk van diefstal afkomstig zijn, zoals schoenen en cosmeticaproducten. De zes verdachten zijn ingesloten voor een nader onderzoek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.