diaconie bezoekt voedselbank hardenberg

Een kleine afvaardiging van de Herv. Diaconie uit Ommen bezocht donderdag de Voedselbank in Hardenberg. Zij wilden als diaconie een kijkje achter de schermen nemen, om een beter beeld te krijgen van wat de Voedselbank doet en waar zij de giften en donaties voor gebruikt.

Na een hartelijke ontvangst door mevrouw van der Bout en meneer Stegeman werd er, onder het genot van een kopje koffie, veel verteld over de voedselbank en konden er vragen gesteld worden. Het hele traject werd uitgelegd, vanaf de eerste aanmelding met daarbij horende screening tot aan het daadwerkelijk uitdelen van de voedselpakketten.

De voedselbank gebruikt het geld dat ze ontvangen voor hun vaste lasten. Ze mogen geen geld aannemen om daarvoor zelf goederen te kopen. Ze hebben een aantal sponsoren, die het onroerend goed en het grote materiaal ondersteunen en een aantal vaste winkeliers of marktkooplieden, die producten voor hen hebben wat overblijft(wekelijks of tweewekelijks).

Daarnaast komt er een deel van de goederen uit Rotterdam (hoofdvestiging van de voedselbank). En tenslotte zijn er spontane acties van burgers of bedrijven die de voedselbank benaderen met goederen die ingezameld zijn of over zijn.

Na een rondleiding door het pand met de verschillende werkruimtes, werd er veel nagepraat. Het werd de Diaconie duidelijk dat dit een organisatie is met een stel heel enthousiaste vrijwilligers die veel voor de medemens over hebben. “Wij hebben veel respect voor hen en vinden het zeker de moeite waard om de Voedselbank financieel te steunen of om via een actie goederen aan te bieden”, aldus de Ommer afvaardiging.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.voedselbank-hardenberg.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.