Home / archiefcentraal / deltion rallyteam gaat de strijd weer aan

deltion rallyteam gaat de strijd weer aan

Eric Bolhaar en Gert Kamphuis komen met de Skoda Fabia World Rally Car uit in de A8 klasse en Dick Bloemendaal en Arjan Wissink met de Nissan 350Z in de C8 klasse. Beide auto’s worden ondersteund door het Ministerie van Defensie, met als doel meer jongeren te interesseren voor de mbo-opleiding Veiligheid & Vakmanschap.

Daarnaast fungeren de rallyauto‟s als aantrekkelijk onderwijsleermiddel, waar studenten van diverse opleidingen en niveaus aan werken. De Skoda Fabia World Rally Car (WRC) en Nissan 350Z worden voorafgaand, tijdens en na afloop van iedere rally onderhouden door studenten uit de recent opgestarte Deltion Rallysportklas. In deze klas zitten studenten van de niveau-4 opleiding Motorvoertuigen, die naast hun normale lessen extra kennis en ervaring op willen doen gericht op de rallysport. Bij het onderhouden van de rallyauto‟s krijgen ze per rally ondersteuning van een wisselende groep studenten van de niveau-2 opleiding Veiligheid & Vakmanschap.

De WRC en Nissan zijn na afloop van de Rally van Wallonië door de studenten van het Deltion College onder handen genomen. “Qua voorbereiding is er eigenlijk niets anders gedaan dan het gebruikelijke: de auto perfect neerzetten en optimaliseren”, aldus 350Z rijder Dick Bloemendaal. Toch zijn er altijd kleine verbeterpunten. Bloemendaal: “Het sequentieel schakelen ging nog niet perfect. De studenten hebben aanpassingen doorgevoerd, waardoor we hopelijk nog iets sneller zijn.”

De equipe Bloemendaal/Wissink wil beter scoren dan vorig jaar, toen moesten ze halverwege het evenement opgeven omdat de aandrijving kapot ging. Momenteel staan de heren op de tweede plaats van de Nissan 350Z Challenge.

Ook de equipe Bolhaar/Kamphuis is gedreven de prestaties van vorig jaar te verbeteren. “Ik realiseer mij dat ik de zwakste schakel ben”, bekent Bolhaar. “We zullen het zeker niet makkelijk krijgen omdat de andere toppers uit het kampioenschap ook aantreden: Eric van Loon, Jeroen Swaanen en Gert Huzink om maar een paar tenoren te noemen”, aldus Bolhaar. De equipe staat momenteel op de derde plaats in het kampioenschap.

Tijdens deze 47e editie van de Paradigit-ELE Rally maakt de defensielocatie ‘De Strijpse Kampen’, na in 2006 al eerder onderdeel van de wedstrijd te zijn geweest een comeback. Het Deltion Rallyteam krijgt tijdens de ELE Rally bezoek van een grote groep jonge instromende talenten voor de opleiding Veiligheid & Vakmanschap. Zij krijgen de kans om op het serviceterrein de service van onder andere de WRC en de Nissan 350Z van dichtbij te bewonderen.

De Paradigit-ELE Rally duurt twee dagen en bestaat uit proeven in de omgeving van Helmond en Eindhoven. De wedstrijd is bijna 600 kilometer waarvan men 171 kilometer, verdeeld over 20 klassementsproeven, op snelheid rijdt. De rally gaat vrijdag 27 mei om 18.30 uur van start op het podium naast de Automotive Campus in Helmond. Het zwaartepunt ligt op de tweede dag, die om 09.30 uur van start gaat.

Meer informatie over het Deltion Rallyteam en de foto- en videoreportages van de wedstrijden staan op www.deltion.nl/rallyteam, www.youtube.com/rallyteamdeltion en www.deltionrally.hyves.nl . Daarnaast zijn de ontwikkelingen rondom het Deltion Rallyteam te volgen via Twitter (#deltionrally).

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.