de troubadour zorgt goed voor zijn gasten

Door Erna Ekkelkamp –

Het eerste dat opvalt bij het binnentreden van het restaurant, zijn de tientallen muziekinstrumenten die overal hangen en staan. Gezien de naam van het restaurant en het instrumentarium, zou je verwachten dat de eigenaars eigenlijk muzikanten zijn, maar niets blijkt minder waar. Johan Suur en zijn vrouw Jannette zijn wel dol op muziek, maar dan vooral om naar te luisteren. Het in de watten leggen van hun gasten is meer hun ding en daar zijn ze goed in. “Toen we de Troubadour 19 jaar geleden overnamen, was het een pension/café”, vertelt Johan. “En dan ook echt een café, compleet met rode tapijtjes op de tafel. In de beginjaren hadden we vooral veel stamgasten, maar langzaamaan liep het een beetje leeg. Dus hebben we vijf jaar geleden besloten om het roer totaal om te gooien en ons helemaal te gaan richten op eten.”

Een goede keuze, want ervaring leert dat het buffet van de Troubadour hapjes heeft om je vingers bij af te likken. Hier vindt men geen grote bakken lauwwarm voedsel, maar kleine hapjes, per portie opgemaakt in kleine schaaltjes. Denk hierbij aan een tajine met gamba’s, appel-makreelsalade, een selectie van Spaanse vleessoorten of een met kaas gegratineerde witlof. Uiteraard zijn er ook wat grotere schalen met aardappelen in allerlei uitvoeringen, rijst en wat vleessoorten, maar ook dit wordt telkens in kleine porties gemaakt en bijgevuld.

“Wij gebruiken uitsluitend versproducten en we maken alles zelf”, vertelt Johan. “Of liever gezegd, Jannette kookt en ik help haar met de voorbereidingen. Een hele klus, maar we vinden het erg leuk om te doen. Ook in onze vrije tijd zijn we er altijd mee bezig. We zijn steeds op zoek naar nieuwe recepten en proberen van alles uit. Ook op vegetarisch gebied proberen we ons te onderscheiden met een uitgebreid assortiment.”

Wie iemand kent met een glutenvrij dieet of zelf lijdt aan coeliakie, weet uit ervaring dat uit eten gaan in dat geval bijna onmogelijk is. Ook hierop is De Troubadour berekend. “Wij hebben een uitgebreide kaart voor een glutenvrij dieet en bereiden en serveren dit ook apart van de andere gerechten Hetzelfde geldt voor koolhydratenallergie. We hebben hiervoor zelfs een keurmerk gekregen van de coeliakievereniging.”

Over keurmerken gesproken, Suur vertelt dat zijn restaurant op de site Eet.nu zelfs bekroond is met een 9,2. Een kijkje op de bewuste site, leert dat de klanten louter lovende berichten achterlaten. Zo beschrijft Trigion Beveiliging de Troubadour als “Een gezellig restaurant, sfeervol ingericht. Het eten was goed en werd ook vaak aangevuld, zodoende was het eten ook goed van smaak en had je geen half warm eten. De koude gerechten waren ook goed, een beetje tapas-achtig en het was uitnodigend opgediend. Het personeel is vriendelijk en de bediening is ook perfect. Al met al een heel gezellig restaurant.”

Ene Jannes is inmiddels zelfs vaste klant. “Vorige week weer wezen eten, denk inmiddels dat we er zeker 12x zijn geweest, zo niet nog vaker. En moet zeggen dat het weer uitstekend was, onze vrienden hebben gesmuld, en wij ook hoor. Kreeg van de eigenaar een heerlijke stoel want heb enorme rugklachten. Het buffet zag er weer voortreffelijk uit, zoals altijd.” Info www.restaurant-troubadour.nl