cns ommerkanaal start peuterplusacademie

Al jaren is er in de gemeente Ommen sprake van Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE). Kinderen die de peuterspeelzaal of het kinderdagverblijf bezoeken, krijgen een aanbod waarbij ze uitgedaagd worden zich zo goed mogelijk te ontwikkelen. Ook proberen scholen en voorschoolse voorzieningen het aanbod goed op elkaar te laten aansluiten, zodat kinderen een zogenaamde doorgaande lijn kunnen doorlopen.

Op CNS Ommerkanaal gaan ze nog net een stapje verder. Daar mogen kinderen van drie jaar en ouder elke maandag deelnemen aan het programma in groep één. De juf die ze normaal op de peuterspeelzaal (Dikkie Dik) hebben werkt op maandagmorgen op de basisschool. Hierdoor is zo’n ochtend een stuk minder spannend.

De eerste ervaringen zijn zeer positief. De peuters vinden het maar wat interessant en worden tijdens de pauze in de watten gelegd door de jongens en meiden van de bovenbouw. Ook de ouders zijn erg enthousiast. Deze extra ochtend kost de ouders niets en is geheel vrijblijvend. Enige voorwaarde is dat de kinderen minimaal één dagdeel peuterspeelzaal Dikkie Dik bezoeken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.