Home / archiefcentraal / bruidsparen vieren feest in zorgcentrum

bruidsparen vieren feest in zorgcentrum

De heer Van Dijk is in 1925 geboren in Deventer en opgegroeid in Zwolle. Hij is een echte techneut, blijkens zijn opleidingen tot automonteur, machinist en uiteindelijk leraar werktuigbouwkunde. Mevrouw Van Dijk zag in 1926 het eerste levenslicht eveneens in Deventer. Na de oorlog ging ze aan de slag als kinderverzorgster. Ze zong in verschillende koren. In 1954/1955 leerde ze haar man kennen en op 16 mei 1956, nu 55 jaar geleden, trouwde het stel. Ze gingen wonen in Zwolle en kregen twee dochters. Sinds anderhalf jaar wonen ze in Zorgcentrum Oostloorn. In het begin moesten ze erg wennen, maar ze hebben hun plekje er nu wel gevonden en vinden het fijn dat ze nog altijd bij elkaar kunnen wonen.

De heer en mevrouw De Heer kenden elkaar oppervlakkig. Hij is geboren in Zevenbergen, zij in Rheezerveen. Een ontmoeting tussen beiden leidde vanwege de woonafstand aanvankelijk tot alleen telefoontjes over en weer. Eerst af en toe, maar al gauw elke week. De vonk sloeg over. Telefoontjes werden weekendbezoekjes en zo is het 25 jaar geleden, op 16 mei 1986, tot een huwelijk gekomen. Meneer De Heer is onder andere werkzaam geweest in de dames- en herenmode en woninginrichting. Mevrouw De Heer maakte vroeger scholen schoon en was gezelschapsdame bij een weduwe. Ze hebben samen in Zevenbergen gewoond en daarna in Hardenberg en Mariënberg. Nog niet zo lang geleden zijn ze samen verhuisd naar Zorgcentrum Oostloorn.

De bruidsparen vierden hun trouwdag in bijzijn van familie, kennissen en medewerkers van Zorgcentrum Oostloorn.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.