Home / archiefcentraal / bij classic jaap wordt bijna alles gefikst

bij classic jaap wordt bijna alles gefikst

Door Erna Ekkelkamp – Minder bekend is dat het bedrijf ook een Profile Tyrecenter runt en daar hedendaagse auto’s keurt, onderhoudt, repareert en verkoopt.

Van de Broek begon in 1985 als Citroendealer in Nieuwleusen en breidde later uit naar Deventer, maar verkocht in 2005 beide panden, om daarna een doorstart te maken in Dalfsen. “In de loop der jaren hadden we ons steeds meer gespecialiseerd in klassieke auto’s. Op onze nieuwe locatie in Dalfsen, wilden we deze kant van het bedrijf verder uitbreiden”, vertelt de ondernemer. “En zonder op mijn borst te willen kloppen, durf ik wel te stellen dat wij uniek zijn voor deze regio. Wij verkopen én renoveren hier auto’s vanaf 1885 tot youngtimers uit 1980, en runnen daarnaast een Profile Tyrecenter. In principe kan iedere autobezitter dus bij ons terecht.”

Een rondleiding door het bedrijf is een beleving. De showroom staat vol juweeltjes uit lang vervolgen tijden en oogt meer als een gezellige winkel dan een garagebedrijf. “Dat komt doordat de showroom volledig verwarmd is. Kijk maar eens”, wijst Van den Broek. “We hebben er zelfs een keukentje in laten bouwen. Dat hebben we gedaan omdat onze showroom na sluitingstijd regelmatig gebruikt wordt voor een receptie of bijeenkomst.”

Ook de grote werkplaats achter de showroom is niet te vergelijken met die van een doorsnee garage. Ten eerste vanwege de bijzondere modellen die er staan opgesteld, maar ook vanwege de aanwezige apparatuur. Voor het plaatwerk is er zelfs nog een aparte hal. “Veel onderdelen zijn niet meer te verkrijgen, daarom zij wij erop ingericht om alles zelf te kunnen maken. Of je het nu hebt over een simpel remblokje of over de totale bekleding van het interieur. Het moet al heel gek gaan, willen wij het niet kunnen maken.”

Van den Broek geniet nog iedere dag van zijn werk. “Het is een leuk product en we werken hier met leuke mensen. We zijn ook heel gemakkelijk. Als jij een klassieke auto koopt en je wilt er wat meer vanaf weten, zeggen wij: trek maar een ketelpakje aan en ga maar aan het werk. Ik heb medewerkers die er een kunst van maken om klanten uit te leggen hoe de dingen werken”, zegt hij. “Let wel, dit is beslist geen doe-het-zelf-garage, maar als mensen echt geïnteresseerd zijn en dingen willen weten, omdat ze bijvoorbeeld meedoen aan rally’s en willen weten wat bepaalde geluidjes of brandende lampjes betekenen, leggen wij ze dat graag uit.”

De ondernemer vindt het belangrijk dat zijn medewerkers goed op de hoogte blijven van alle technieken en zorgt ervoor dat ze zich goed laten bijscholen. “Niet alleen op gebied van oude auto’s, ook wat betreft nieuwe auto’s. Ze hebben zelfs al les gehad in elektrische auto’s.” Om er niet helemaal een museum van te maken, heeft Van den Broek de zaak uitgebreid met een Profile Tyrecenter. “Wij werken altijd met offertes, zodat de klant achteraf niet voor een verrassing staat. Zo werken we bij Profile ook en daarbij hanteren we ook nog eens vaste prijzen. Stel, je auto heeft een nieuwe distributieriem nodig. Dan tikken we een nummer in het bedrag dat daaruit komt, is ook het bedrag. Niet meer en niet minder. En komen we gaandeweg verborgen gebreken tegen, dan gaat de auto van de brug en bellen we eerst. Vakmanschap én duidelijkheid, dat vind ik ontzettend belangrijk.”

Werkplaatschef Frans Noordman is het gezicht van het Profile Tyrecenter. Ook hij heeft dienstverlening hoog in het vaandel staan. “Wij streven ernaar om ons werk altijd zo perfect mogelijk uit te voeren, maar ook goed met de klant te communiceren. Want of iemand nu miljonair is, of in de WW zit: een te hoge rekening kan altijd ongelegen komen. Dat willen wij voorkomen. Vertrouwen moet je verdienen.”

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.