bibliotheken hardenberg een week dicht

Op maandag 23 mei staan de deuren van de bibliotheken in Hardenberg weer open op de normale openingstijden. Behalve de bibliotheek Bergentheim, die gaat pas weer open op woensdag 25 mei, omdat er in diezelfde week een herinrichting plaatsvindt. Ook de bibliobus rijdt niet in de week van 16 tot en met 22 mei.

Het huidige Bibliotheeksysteem is niet meer toereikend voor de (digitale) wensen van de Overijsselse Bibliotheken. De Overijsselse Bibliotheken gaan daarom over op een nieuw systeem. Tijdens de overgang, die een week in beslag neemt, is het Bibliotheeksysteem niet te gebruiken. Hierdoor kunnen uitleningen, inname, reserveringen en verlengingen niet verwerkt worden. De Bibliotheken zijn daarom helaas genoodzaakt een week te sluiten.

Tijdens de sluitingsweek is ook het online verlengen en reserveren via de catalogus niet mogelijk. De website van de Bibliotheek is wel bereikbaar. Vanaf 18 april 2011 is bij het bepalen van de uitleentermijn al rekening gehouden met de sluitingsweek. Vanaf maandag 23 mei zijn alle bibliotheken in Hardenberg weer op hun normale openingstijden geopend.

Boekverkoop Bibliotheek Hardenberg

In de bibliotheek van Hardenberg zullen vanaf dinsdag 10 mei tot en met zaterdag 14 mei afgeschreven boeken worden verkocht. Er zijn romans, jeugdboeken en tijdschriften te koop. Verder informatieboeken voor volwassenen en jeugd. De boeken kosten: volwassen boeken vijftig eurocent en jeugdboeken vijfentwintig eurocent. Zaterdag 14 mei gaan alle boeken weg voor tien eurocent per stuk.

Expositie Bibliotheek Dedemsvaart

In de bibliotheek van Dedemsvaart hangt een expositie van Wessel Spoelder uit Dedemsvaart. Zijn interesse voor schilderen is altijd wel latent aanwezig geweest. “Dat ligt in je genen vastgelegd”, zegt Wessel. En dat blijkt wel, want enkele broers en zussen van hem hebben dezelfde ambitie. In de zeventiger jaren kwam hij door toeval in aanraking met de schilderdocent Frits van Teutem.

Bij deze docent is Wessel een paar jaar in de leer geweest, op basis van een wekelijkse tocht van Zwartsluis naar Eibergen. Dit was een heel bijzondere ervaring bij een heel bijzonder mens. In deze leerperiode werkte hij met olieverf en acryl. Aquarel beschouwde hij toen nog als een erg moeilijke techniek die niet zijn voorkeur had. Door twee andere hobby’s, maakte Wessel kennis met een buitengewoon begaafd aquarellist in Ommen. “Deze kennismaking heeft me gestimuleerd om te gaan aquarelleren”, aldus Spoelder.

Zoals te zien valt in de bieb, is er een duidelijke relatie met zijn geschiedenis in Zwartsluis. Boten geven een geweldige mogelijkheid tot impressie. Maar ook het verstilde landschap met enige architectuur is een aantrekkelijk onderwerp. Naast elkaar geplaatst geven ze een indruk van de mogelijkheden die een

beginnend aquarellist heeft om zijn kunnen uit te drukken. Werken van Wessel Spoelder zijn te zien tijdens de openingstijden van de bibliotheek in Dedemsvaart.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.