Home / archiefcentraal / asc62 dalfsen blijft 2e klasser

asc62 dalfsen blijft 2e klasser

Het ging zaterdagmiddag allemaal niet vanzelf, het begin was zeer timide van Dalfser zijde. Dat kon liggen aan het missen van vijf basisspelers door blessures en schorsingen of aan het warme weer. Al in de zesde minuut kwam ON gevaarlijk door aan de linkerzijde de goede voorzet werd echter met de hand in het doel gewerkt, daar kwam ASC al goed weg. Het vervolg beloofde niet veel goeds, enkele minuten later keken de withemden tegen een 1 – 0 achterstand aan, sluitpost Jan Westerman kreeg een vrije trap niet onder controle in de rebound kon Fatih Genc ongehinderd binnen schieten.

Het spel was niet het spel wat de afscheidnemende trainer Egbert Kragt voor ogen wil hebben. Slordigheid overheerste de eerste vijftien minuten, de duels werden niet gewonnen en ON kreeg te veel ruimte. Het duurde dan ook tot speelminuut vijftien voordat ASC gevaarlijk voor het Almelose doel kon komen aanvoerder Floris Meerveld omzeilde de Almelose verdediging, alleen voor de doelman gekomen had hij echter te veel tijd nodig om de juiste beslissing te nemen. Na een omweg speelde hij de geheel vrijstaande Arjen Stokvis aan die had moeten scoren echter zijn veel te slappe afdruk was een prooi voor een verdediger op de doellijn.

Beide maakten vier minuten later hun fout goed, middels een prachtige combinatie in het 16-meter gebied wist Stokvis Meerveld te vinden, de laatste schot raak. Helaas wisten de Dalfsenaren dit doelpunt geen goed vervolg te geven. ON ging op zoek naar een voorsprong, die zij nodig hadden om voor de derde plaats om zo nacompetitie te halen voor promotie. Het was alleen maar aan doelman Westerman te danken dat het gelijk bleef. ASC kreeg vlak voor rust slecht een mogelijkheid, het was wel een hele grote, Stokvis speelde zichzelf knap vrij zijn schot met links was een klein klusje voor doelman Koetsier.

Beide teams kwamen in de zelfde samenstelling het veld naast het Heracles stadion op, waar wissels misschien wel voor wat extra schwung had kunnen brengen. Het was louter en alleen aan doelman Westerman te danken dat het gelijk bleef. Het broodnodige punt voor klasse behoud bleef zo gelukkig wel in stand. Veel konden de Vechtdallers hier niet tegen over zetten. Tot aan de 35e minuut toen trainer Kragt een dubbel wissel toepaste, de leeg gespeelde Stokvis en Spijker werden vervangen door Mathijs van Gelder en Marcel Bijlinga, beide A-junioren.

Het was van Gelder die koud in het veld middels een prachtige individuele actie snoeihard de paal trotseerde. Aan de andere kant werd niet kordaat op getreden in de Dalfser verdediging, de geheel vrijstaande Piljic wist hier wel raad mee 2 – 1. Een domper voor de altijd trouwe meegereisde Dalfser aanhang. Die domper duurde slechts drie minuten van Gelder bezorgde de gehele Almelose laatste linie hoofdbrekens, hij legde keurig af op de sterk ingevallen Bijlinga. Zijn diagonale schot was sluitpost Koetsier te machtig 2 – 2.

Het zag er in eens weer zonnig uit voor ASC. Bas Boeve de derde invaller en ook A-junior kwam Iven van Velde nog vervangen. Aan de stand veranderende niets meer. Trainer Kragt kon doelman Westerman en de ingevallen A-junioren een ferme schouderklop geven. Dit punt bleek genoeg om ook volgend seizoen in deze mooie en spannende 2e Klasse te spelen.

Lees ook

Sportclub Lemele laat rode lantaarn achter in Rijssen

RIJSSEN – Op de Koerbelt in Rijssen mocht sportclub Lemele de nare afdronk van de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.