Home / archiefcentraal / al moordend over de a28

al moordend over de a28

Jaarlijks schijnen miljarden insecten hun leven te verliezen op de vele snelwegen die ons land rijk is. En ze willen weten hoe het zit met de insectendichtheid zowel als in de variatie.

Maar Onze Man maakt zich daar niet zo druk om, nadat hij gisteren met gepoetste tanden en zondagse pak op de fiets is gestapt, heeft hij tijdens de rit vele malen, bitter smakende, weg-vliegpiraten van zijn tanden af mogen schrapen. Tot kokhalzen aan toe.

Dat Onze Man vanmorgen vroeg op stond was niet zozeer omdat hij op tijd naar zijn werk moest. Het heeft ook te maken met de hoge muggendichtheid op zijn slaapkamer, waar Onze Man de halve nacht met zijn elektrische vliegenvanger aan het zwaaien was. Gek werd hij ervan. Niet te spreken over al die kikkers die in koor de muggenzwermen over het water vermaken onder zijn slaapkamerraam.

Dan heeft hij het nog niet gehad over die zwerm vliegen in de keuken. Die zijn huisraadraad onder poepen en de gordijnen hebben omgetoverd tot Staphorster stipwerk. Het eeuwige gezoem van die beesten die proberen om zich toch een weg te kunnen banen door zijn ruiten. De route bevlekt achterlatend, wanneer de ontsnapping zoals altijd mislukt.

Nee, zijn reden om de nummerplaten schoon te maken is heel simpel. Vanavond bij thuiskomst, gaat hij op zijn gemakkie voor zijn auto liggen, om al die geplette vlees-, sluip- en blindevliegenlijkjes te tellen. Nummerbord weer leesbaar maken en eens zien welke dag van de week zijn topdag wordt. De overledenen worden netjes gemeld op www.splashteller.nl

Reageren naar Onze Man of heb je een opvallende foto? Dat kan! Via OnzeMan@Vechtdalcentraal.nl

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.