activiteitenmiddag met waterexcursie reestdal

Zonder water is er geen leven mogelijk. Dat geldt ook voor het Reestdal. De Reest stroomt hier al vele eeuwen en zorgt ervoor dat er in het Reestdal van alles te zien, te beleven en te ontdekken valt. Tijdens de excursie gaat u onder begeleiding van een natuurgids van Landschap Overijssel een kijkje nemen in de wondere wereld van de waterhuishouding in het Reestdal.

Bij de grondwatermeter wordt gekeken of er wel genoeg grondwater is om de natuur op peil te houden. Er wordt tijdens de excursie geboord in de grond op zoek naar water en natuurlijk wordt het water van de Reest onderzocht. Met schepnetjes worden waterdiertjes gezocht.

De waterexcursie is geschikt voor jong en oud en start om 13.30 uur vanaf De Wheem, Oud Avereest 22 in Balkbrug. De excursie duurt ongeveer 2 uur en de kosten zijn 3 euro per persoon (kinderen 1,50). Beschermers van Landschap Overijssel kunnen op vertoon van hun beschermerspas gratis deelnemen.

In De Wheem zijn van 13.00 uur tot en met 17.00 uur verschillende kraampjes waar streekproducten worden verkocht. Appie Krol uit Dedemsvaart met mohairwol, Hinke Postma uit Witharen met decoraties van natuurlijke materialen en Simone Broeksema uit Dedemsvaart met natuur- en landschapsfoto’s uit het Reestdal. In de gelagkamer kunt u onder het genot van een kopje koffie de foto-expositie van Angêl Pinxten

bekijken. Speciaal voor kinderen is er een speelse expositie over de das.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.