zorg got talent

Zorg got Talent is een wervelende show waarin zorgmedewerkers zich van een heel andere kant laten zien. Al zingend, dansend en playbackend zorgen zij voor een spetterende avond, waarbij de grote vraag natuurlijk is: wie van hen is een toptalent? Na de pauze volgt er een optreden van niemand minder dan de Corona’s. Dit interactieve muziektheatergezelschap bestaat uit zes multi-talenten die letterlijk alles kunnen bespelen, vooral het publiek. De zaal heeft het voor het zeggen, want de Corona’s spelen op verzoek en dagen haar publiek uit om hun muzikale wensen kenbaar te maken. Zelf noemen ze het ‘Stand Up Pop’: muziek met een vleugje cabaret.

Zorgplatform

Dit evenement wordt georganiseerd door Zorgplatform Hardenberg, waaraan maar liefst acht zorginstellingen zijn verbonden. Dit zijn de Saxenburgh Groep, De Stuw, Baalderborg Groep, RIBW, Dimence, InteraktContour, VVT Zorgverleners en Carinova. Het Zorgplatform is één van de vijf platformen die zijn opgericht door de Hardenbergse Stichting 2015. Mede dankzij deze stichting is Hardenberg Millenniumgemeente van het jaar 2008 geworden. Stichting 2015 draagt actief bij aan het realiseren van de Millenniumdoelen op het gebied van armoedebestrijding, kindersterfte en gezondheid, onderwijs, gelijkheid en milieu. Deze doelstellingen zijn door de Verenigde Naties opgesteld om in 2015 gerealiseerd te zijn. Stichting 2015 probeert Hardenberg en omstreken zoveel mogelijk bewust te maken van de millenniumdoelen.

Monkole

Natuurlijk doet het Zorgplatform meer dan alleen maar feesten. Zo hebben zij bijvoorbeeld het ziekenhuis in Monkole geadopteerd. Monkole is een medisch centrum ten Zuidoosten van Kinsjasa (Kongo). Monkole startte in 1991 als polikliniek om in de eerste medische behoeften van die wijken te voorzien. In 1997 vond de eerste uitbreiding plaats: een aantal bedden en een kleine operatiezaal werden eraan toe gevoegd. Sindsdien zijn de medische handelingen er gestaag gegroeid. In 2001 is Monkole referentieziekenhuis geworden en daarmee de enige volwaardige medische voorziening aan de oostkant van de stad. Het ziekenhuis draait vierentwintig uur per dag en begeleidt bovendien nog drie medische centra, in nabij gelegen wijken Eliba, Kimbondo en Moluka, waar per jaar meer dan 400 kinderen medische zorg ontvangen, 180 vrouwen cursussen lezen en schrijven volgen en praktische lessen over hygiëne krijgen.

Opbrengst

De opbrengst van Zorg got Talent is bestemd voor het ziekenhuis in Monkole en wordt verdubbeld door de Wilde Ganzen. Met jouw toegangskaartje red je dus levens in Afrika en heb je zelf ook nog eens een leuke avond. Kaarten kosten 17,50 euro en zijn voor 26 mei te bestellen bij Gerda Bruggeman(Saxenburgh Groep) g.bruggeman@sxb.nl, Yolanda Damhuis (Carinova) y.damhuis@carinova.nl, Jaap van der Ploeg (RIBW) j.vanderploeg@ribwijsselvecht.nl of Anita van Dijk (Baalderborg Groep) a.vandijk@baalderborggroep.nl. Je kunt je ook aanmelden als deelnemer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.