woensdag 4 mei dodenherdenking in ommen

In Ommen worden zij herdacht bij het gemeentehuis. De herdenking begint om 19.30 uur. Om de herdenking goed te laten verlopen wordt men verzocht om ook om 19.30 uur aanwezig te zijn. Op die manier wordt de herdenking niet verstoord en maak je het hele programma mee. Net als afgelopen jaar zorgt de gemeente voor zitplaatsen.

Tijdens de herdenking speelt muziekvereniging K.N.A. Lemele “Wilt heden nu treden”, “The Last Post” en Koraalmuziek. De kinderen van OBS Dennenkamp en OBS Nieuwebrug houden een declamatie en leggen een bloemstuk. Bij het monument voor het gemeentehuis leggen burgemeester Kok en zijn vrouw een krans en de 4 Meiwerkgroep een bloemstuk. Om 20.00 uur volgt de twee minuten stilte, waarnaar om 20.02 het defilé start. Men heeft dan de gelegenheid om bloemen te leggen. Na afloop van de herdenkingsplechtigheid bij het gemeentehuis legt de 4 Meiwerkgroep een bloemstuk bij het monument nabij voormalig kamp Erika.

Programma Beerzerveld/ Mariënberg

Vanaf 19.30 uur verzamelen op het parkeerterrein bij het NS station. Om 19.35 uur is de kranslegging bij het spoormonument. Hierna vertrekt de stille tocht naar het monument aan de Nieuweweg. Bij aankomst speelt muziekvereniging De Broederband: ‘Wilt heden nu treden’ en de ‘Taptoe’. Om 20.00 uur is er twee minuten stilte. Hierna worden kransen gelegd door kinderen van groep 7 en 8 van de Regenboogschool, wethouder Ko Scheele namens Gemeente Ommen, gemeenteraadslid Rein Jonkhans namens gemeente Hardenberg en de heer Muskee, oud binnenlandse strijdkracht, namens het 4 Mei-comité. Hierna kan het publiek bloemen neerleggen bij het monument. Ter afsluiting wordt het Wilhelmus gespeeld.

Programma Stegeren

De herdenking in Stegeren en Junne begint om 19.45 uur met muzikale medewerking van De Bazuin. Na een welkomstwoord door de voorzitter van PB Stegeren/ Junne is er 2 minuten stilte. Hierna volgt een toespraak door wethouder Lagas en legt zij samen met de heer Hekman een krans bij het monument. De kinderen van CBS Hoogengraven dragen een aantal gedichten voor, waarna het defilé start.

Heb begrip en toon respect

Woensdag 4 mei om 20.00 uur worden bij een aantal locaties de slachtoffers, die zijn omgekomen door oorlogsgeweld of terreur in de gemeente, herdacht. Of je wel of niet herdenkt is je eigen keus. De gemeente vraagt namens alle mensen die deelnemen aan de herdenking om rekening te houden met de herdenking. Dit doe je al door om 20.00 uur geen lawaai te maken, door niet met de auto langs herdenkingslocaties te rijden maar vroegtijdig een parkeerplaats op te zoeken.

Wegafsluiting Schurinkstraat op 4 mei

In verband met de Dodenherdenking is de Schurinkstraat in Ommen op woensdag 4 mei tussen 19.30 en 20.15 uur tijdelijk afgesloten voor al het verkeer. Het gaat om het gedeelte tussen de rotonde bij Karwei en de verkeerslichten (kruising Chevalleraustraat/ Strangeweg).Als je vanaf de Balkerweg komt en je wil naar het centrum neem dan op de rotonde de tweede afslag (Slagenweg), daarna de eerste afslag rechts (Eskampweg), bij de volgende kruising rechtdoor (Haven Noord) en daarna rechtsaf (Strangeweg) en bij de verkeerslichten ga je linksaf (Schurinkstraat) en vervolgt je je weg. Als je vanaf de Schurinkstraat komt en wil je naar de Balkerweg/ Slagenweg ga dan bij de verkeerslichten rechtsaf (Strangeweg), daarna de eerste afslag linksaf (Haven Noord), bij de kruising rechtdoor (Eskampweg), aan het einde van de weg linksaf (Slagenweg) en bij de rotonde de eerste afslag (Balkerweg).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.