Home / archiefcentraal / welke gemeente is meest mkb vriendelijk

welke gemeente is meest mkb vriendelijk

Door Arno van Dijk

Dat is niet zo gek natuurlijk want MKB-Nederland is tenslotte een belangenbehartiger voor ondernemers, met name richting de overheid. Meestal gaat het dan om de overheid dichtbij: de gemeente.

Bijvoorbeeld ondernemers die op zoek zijn naar een vestigingsplaats vragen zich af: welke gemeente heeft de laagste lasten, de beste voorzieningen voor henzelf, werknemers & klanten. Anderen vragen zich af hoe het is gesteld met bedrijventerreinen, verkeer en vervoer. Of: krijgen lokale ondernemers voldoende kansen bij gemeentelijke aanbestedingen? Worden vergunningen redelijk snel verleend? En: welke gemeente betaalt het snelst zijn rekeningen?

Bent u eigenaar, bedrijfsleider of directeur? Dan kunt u mee bepalen welke gemeente zich nu het meest MKB-vriendelijkst van Nederland mag noemen. Want ook dit jaar reikt MKB-Nederland weer de prijs ‘MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland’ uit aan de gemeente met het beste ondernemersklimaat volgens ondernemers. Het onderzoek kost u maximaal vijf minuten. U heeft de gelegenheid om dit tot eind april te doen op www.mkbvriendelijkstegemeente.nl

Twee vragen als voorbeeld:1) Welk rapportcijfer geeft u het ondernemersklimaat? Het betreft beïnvloedbare factoren, zoals omgaan met regelgeving, communicatie, lokale belastingen, voorzieningen, vriendelijkheid, toegankelijkheid en begrip voor ondernemers. 2) Welk rapportcijfer geeft u als het gaat om het krijgen van waar voor uw geld? U draagt immers allerlei lasten zoals OZB, toeristenbelasting en leges voor vergunningen en uw gemeente investeert in zaken als openbare voorzieningen, promotie enzovoort. De verkiezing is een stimulans voor gemeenten om zich meer in te spannen voor ondernemers en een beter ondernemersklimaat dichterbij te brengen.

De winnaar wordt niet bepaald door onderzoek vanachter een bureau, maar door het gevoel/de mening van de deelnemende ondernemer. De prijs is niet bedoeld om slecht scorende dorpen of steden aan de schandpaal te nagelen. Alleen de eerste 150 gemeenten op de ranglijst worden bekend. Alle gemeenten ontvangen wel een rapport met hun eigen positie op de ranglijst.

Grijp deze unieke kans om uw mening te delen! De uitslag zal in juni bekend zijn. Onder de deelnemers van dit onderzoek wordt een iPad verloot. Alvast vriendelijk dank voor uw medewerking! Via Vechtdal Centraal breng ik u op de hoogte van de uitkomsten.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.