weekmarkt vaste locatie nieuwleusen

Door voor een goede vaste locatie te kiezen komt er een einde aan een periode, waarin de weekmarkt jaarlijkse van locatie wisselde. De markt stond het ene jaar op de locatie Westerveen in Zuid en het andere jaar op de locatie Burg. Baron van Dedemstraat in Noord (Maranathakerk). De marktkooplieden hebben al vaker aangegeven dat ze niet tevreden zijn met beide locaties. Noord ligt volgens hen eigenlijk te ver van de winkels. Bij de locatie in Zuid moest wekelijks in de ochtend het Westerveen worden afgesloten voor alle verkeer, wat het nodige ongemak met zich meebrengt.

Vaste locatie

In de afgelopen maanden heeft de gemeente overleg gevoerd met vertegenwoordigers van de handelsvereniging Nieuwleusen, de Aktiviteitenvereniging Noord, de marktkooplieden en de brancheorganisatie van ambulante handel. De ondernemers geven de voorkeur aan het instandhouden van de jaarlijkse wisseling op nieuwe locaties. In Noord zou het dan gaan om de parkeerplaats achter de HEMA en in Zuid op de Grote markt. De marktkooplieden en de branchevereniging hebben nadrukkelijk hun voorkeur uitgesproken voor één vaste locatie en wel de Grote Markt.

Belangenafweging

Het college heeft alle belangen zorgvuldig afgewogen. Uitgangspunt daarbij is dat in ieder geval voor de toekomst een goed bezette weekmarkt voor Nieuwleusen behouden blijft. “Daarom kiezen wij voor een vaste plek op de Grote Markt. Wij denken dat dit de beste oplossing is. Ik ben me ervan bewust dat we met dit besluit mensen teleurstellen, maar wij vinden het belangrijk dat er een weekmarkt blijft bestaan. We hopen dat met deze duidelijkheid ook het aantal kramen weer wat zal groeien”, aldus wethouder Agricola.

Informatiebijeenkomst

Over enkele weken wordt een informatiebijeenkomst georganiseerd voor bewoners en ondernemers rondom de Grote Markt. Zij ontvangen hiervoor binnenkort een uitnodiging.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.