weekmarkt in ommen krijgt vaste plek

De smalle straten in het centrum zijn weer goed bereikbaar voor de hulpdiensten en hoeven er geen ingrijpende verplaatsingen meer plaats te vinden in de toekomst. Ook tijdens de bouw van de Westflank blijft de Markt in de omgeving van de Varkensmarkt. Want dankzij de medewerking van het bestuur van de Ommer Bissingh kan de markt ook tijdens de kermisdagen op dezelfde locatie blijven.

Reeds in 2004 heeft de gemeente met de marktkooplui afgesproken dat de markt verplaatst wordt naar de Westflank. De verwachting was dat dit in 2008 gereed zou zijn. Daarna zou het historisch centrum heringericht worden. Doordat de gemeente subsidie van de provincie kreeg voor de herinrichting van historisch centrum is de realisatie hiervan versneld. Dit betekende wel dat een gedeelte van de marktkramen tijdelijk verplaatst moest worden.

Wethouder Lagas: “Een markt hoort thuis in een stad als Ommen. Na de omzwervingen door het centrum heen, heeft ze nu haar vaste plek gevonden. Ik hoop dat de markt op de Markt weer gaat opbloeien tot een wekelijks uitje voor de inwoners en bezoekers van Ommen.”

Aanpassingen

Om de Varkensmarkt geschikt te maken voor het houden van de markt, gaat de gemeente de bestaande trottoirs verlagen. De straat Markt wordt tijdens de marktdag afgesloten en de bushalte bij de Voormars wordt verplaatst naar de Varsenerdijk. Hier komen tijdelijk twee nieuwe bushaltes. In mei past de gemeente tevens de aansluiting van de Markt op de N34 aan. De huidige verkeerslichten verdwijnen en de voorsorteerstroken voor afslaande verkeer vanaf de Varsenerdijk verdwijnen. Deze aanpassingen passen bij de afname van het verkeer op de huidige N34 en passen ook in de voorbereiding voor de realisatie van de Westflank.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.