wat te doen met het gemeentehuis

Grand café

Een grand café is iets waaraan het volgens Anita Ter Heide ontbreekt in Nieuwleusen. “De Viersprong en de Troubadour zijn leuk, maar gewoon een gelegenheid waar je even met een vriendin iets kunt drinken of snel een hapje kunt eten, hebben we niet in Nieuwleusen. Het oude gemeentehuis ligt lekker centraal en dicht bij de winkels. Ook komen er veel fietsers langs, dus dat lijkt mij een perfecte bestemming voor zo’n pand”, zegt ze. “Het gebouw is prachtig, als je het een beetje hip inricht, heb je een echt een leuk café.”

Oude mensen

“Je hebt hier niks waar je zomaar even gezellig koffie kan gaan drinken. Wat mij betreft maken ze er een grand café van”, zegt Henny Finke. “Het gemeentehuis ligt wat dat betreft op een mooi punt en dichtbij de winkels. Het zou leuk zijn als het dan ook ’s avonds geopend zou zijn en dat er dan niet alleen jongeren zouden komen. Ik vind het namelijk best leuk om met iemand in een café af te spreken, maar niet als jongeren je dan het gevoel geven van ‘wat doen die oude mensen hier’. Wanneer je nu naar zo’n soort gelegenheid wilt, moet je naar Zwolle. Het lijkt me hartstikke leuk om zoiets in je eigen dorp te hebben.”

Discotheek

Als het aan Ashley Zuidam lag, zou er een discotheek komen in het oude gemeentehuis. “Omdat je in Nieuwleusen niet echt kunt uitgaan, gaan wij meestal naar Takens. Een wat kleinere discotheek zou leuk zijn. Ik denk dat veel jeugd dan in het weekend gewoon hier in Nieuwleusen zou blijven.”

Trouwen

Klaasje Veerman vindt dat het servicepunt en de trouwzaal niet mogen verdwijnen uit het pand. “Mijn dochter gaat dit jaar trouwen en dat doet ze in het oude gemeentehuis. Het is een prachtige locatie, zo met dat balkon. Daar kun je trouwens ook prachtige trouwfoto’s maken. Ik zou het jammer vinden als dat niet meer zou kunnen.”

Broodje eten

Hoewel hij geen trouwplannen heeft, vindt Rick Timmerman wel dat de trouwlocatie in elk geval in stand gehouden moet worden. “Het zou wel leuk zijn als ze dat zouden combineren met een gezellig grand café. Je kunt in Nieuwleusen wel uit eten of naar de snackbar, maar je hebt hier niet echt iets waar je zomaar even lekker koffie kunt drinken en een broodje kunt eten. Zo’n soort gelegenheid zou een goede aanvulling zijn op het huidige aanbod.”

Overnachten

Wat volgens Frank Lip ontbreekt in Nieuwleusen is een hotel. Volgens hem leent het oude gemeentehuis hier zich uitstekend voor. “Je kunt mij er zeker twintig kamers maken. En als het huis ernaast op termijn leeg komt te staan, zou je het zelfs nog wat kunnen uitbreiden. Ik denk dat je hiermee meer toeristen zou trekken en dat is ook voor de gemeente lucratief. Het zou een goed idee zijn om het gebouw voor een symbolisch bedrag te verkopen, zodat een eventuele koper de mogelijkheid en de middelen heeft om het pand intern te verbouwen en de exploitatie in elk geval in de beginperiode rond te kunnen krijgen.”

Kulturhus

Het servicepunt en de trouwlocatie moeten blijven, vindt Sabine ter Wee – Blanket. “Anders moet je voor alles naar Dalfsen en dat lijkt me niet handig. Het is een schitterend oud pand, dus wat ze er ook mee willen doen, ze moeten het in elk geval niet afbreken, want het is wel een stukje cultuur”, vindt ze. “Over cultuur gesproken, misschien is het oude gemeentehuis wel een veel betere locatie voor een Kulturhus, dan het terrein bij de sporthal. Het zou ook leuk zijn als er allemaal ateliers en galerietjes in zouden komen. Wat meer kunst in Nieuwleusen zou helemaal niet gek zijn.”

Gymzaal

“Ze zouden er een klein gymzaaltje van moeten maken. Iets waar kinderen terecht kunnen om spelletjes te doen of waar yogalessen kunnen worden gegeven. De sporthal is voor dat soort dingen veel te groot. Het zou ook leuk zijn als daar creatieve workshops worden gegeven, met name voor kinderen. De groten redden zich vaak wel, maar voor kinderen is er niet zoveel waar ze terecht kunnen. Dat lijkt me een hele mooie bestemming voor zo’n pand.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.