wandelen langs de krentenbloesem

Na een goede voorbereiding gingen bijna 700 wandelaars van start om de krentenbloesemwandeltocht te lopen. Er waren diverse afstanden om te wandelen: 40, 25, 15, 10 of 5 kilometer en op de routes waren een aantal rustpunten ingepland. EHBO’ers van de afdeling Ommen waren op diverse punten op de route ingezet.

Rond 07.30 uur kwamen de eerste wandelaars zich melden bij het startpunt, de IJskelder in Ommen. Het leek wel of er een soort startschot was gegeven want vervolgens kwamen de mensen zich in grote groepen tegelijk inschrijven. Rond 10.00 uur kwam de eerste wandelaar, die een route van 15 kilometer had gelopen, zich alweer afmelden. Er waren veel leden van de wandelbond die meeliepen, maar ook veel niet-leden die via wandel- of andere verenigingen, vriendengroepen en families de weg naar Ommen hadden gevonden vanuit het hele land.

De omgeving van Ommen is zeer mooi om te wandelen en natuurlijk heeft het weer zeker bijgedragen aan de positieve en gezellige sfeer. Bij de IJskelder was een verkoopkraam aanwezig van Stichting Myosotis (zij ondersteunen projecten in Oekraïne) en een kraam van de Welfare van het Rode Kruis (zij verkopen eigengemaakte producten, zoals kaarten, tafelkleden en cadeauartikelen).

De Wandeltocht is georganiseerd vanuit de afdeling Ommen van het Rode Kruis en bestaat al 15 jaar. Elk jaar is de afdeling Ommen weer actief om mooie wandelroutes uit te zetten en de wandelaars een mooie dag te bezorgen. Voor dit jaar is de afdeling Ommen daar zeer zeker weer in geslaagd. Dit is mede te danken aan alle vrijwilligers die bijgedragen hebben aan deze wandeltocht en natuurlijk de locatie, de IJskelder. Zonder al deze vrijwilligers en de mooie locatie, zou het niet mogelijk zijn om deze mooie wandeltocht te organiseren en Ommen op deze manier op de kaart te zetten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.