Home / archiefcentraal / vrieling hardenberg cityrun breekt records

vrieling hardenberg cityrun breekt records

De zevende editie van de Vrieling Hardenberg City-run op vrijdag 15 april was er één in om in te lijsten. Onder prachtige weersomstandigheden en met een record aantal bezoekers was er sprake van een historische avond in Hardenberg. Voor het eerst werd er in een Overijsselse wegwedstrijd onder de vijftien minuten gelopen op de vijf kilometer. Voeg daarbij nog een record aantal deelnemers, ruim 2330, verschillende parcoursrecords en er kan gesproken worden over een eclatant succes van de Stichting Hardenberg City-run.

Dank

Voorzitter Jan Henk Timmerman glunderde na afloop dan ook van oor tot oor. “Geweldig wat we hier in Hardenberg teweeg hebben gebracht. Dit succes laat zien dat wij als organisatie op de goede weg zijn. Veel dank verschuldigd aan alle vrijwilligers die geheel belangeloos ons helpen om dit hardloopspektakel in Hardenberg mogelijk te maken. We gaan evalueren en zien tal van mogelijkheden om dit evenement nog meer uit te bouwen.”

Grootste jeugdloop van Nederland

Trots was ook de scholencommissie onder leiding van Gerda Meilink die binnen de organisatie zorg draagt voor de BB&L 1K Runaway. Opnieuw zijn ze er in geslaagd om de status van grootste jeugdloop van Nederland waar te maken. In het voorprogramma werd maar liefst zeven keer gestart. Het massaal opgekomen publiek, genoot in de zon van de dolenthousiaste basisschoolleerlingen. Perfect georganiseerd was het commentaar van menig ouder langs het parcours. De eindtijden waren indrukwekkend en voor een groot aantal deelnemers goed genoeg om mee te mogen doen aan de landelijke finale in het Olympisch stadion in Amsterdam. Opnieuw maakte de 1K in Hardenberg zijn faam waar.

Toptijden

“Omstandigheden om naar uit te kijken.”, aldus racedirector van de Talentenloop Herman Weening, “Geen wind en een temperatuur van vijftien graden, het kan niet beter”, volgens de Hardenberger. Dankzij het netwerk van zijn sportpresentatiebureau Running&Sound stond er een uitgelezen deelnemersveld klaar voor de Avéro Achmea Talentenloop over vijf kilometer. “Hier wordt onvoorstelbaar hard gelopen”, vertelt talentenbegeleider Dick Lam. Het is een prachtige wedstrijd in Hardenberg. Lam is met zijn team LTV (Loopteam Velocitas) al een aantal jaren aanwezig in Hardenberg. Na de start vloog een uitgelezen gezelschap geïnviteerde atleten door het centrum van Hardenberg.

TDR atleet Wesley Pauel ontstak het vuur en voerde na een kilometer een kopgroep van drie atleten aan. In de finale waren echter URT atleet Jurjen Polderman en Team 4 Mijl atleet Wouter Ploeger met 14:46 en 14:48 te snel voor Pauel (15:01). Voor beide atleten een prachtig persoonlijk record. De tijd van Polderman betekende tevens een flonkerend parcoursrecord. Initiatiefnemer stond te genieten toen hij zijn lang gekoesterde wens in vervulling zag gaan, nationale toptijden in Hardenberg. Het werd nog mooier toen ook de eerste dame met een gebalde vuist op de finish afstormde. Jill Holterman (TDR) won in een nieuw parcoursrecord van 16:59. Zij versloeg Jeanine van de Klashorst (URT 17:34) en Brechtje Kraan ( Seven Hills 18:28). “Een waslijst aan persoonlijke records”, aldus Will Conijn. De trainer van TDR uit Castricum is ervan overtuigd dat de talentenloop in Hardenberg van groot belang is voor de ontwikkeling van talentvolle junioren. “Er wordt nergens zo hard gelopen als in Hardenberg”, aldus Conijn.

Genieten

“We willen elk jaar een stapje vooruit maken”, meldt de met de sponsoring belaste Mendy de Vries. “Het is toch fantastisch dat maar liefst 895 deelnemers meedoen aan onze reguliere vijf kilometer. Meer dan twintig bedrijven lopen mee in Rekla 2000 business run”, de Vries vertelt verder, “Wat te denken van de Saxenburg groep die met meer dan driehonderd deelnemers in onze vijf kilometer meelopen, geweldig toch. Om het publiek nog meer te laten genieten hebben we dit jaar ook een groot LED scherm op de Markt geplaatst. Zo kan iedereen live meegenieten van beelden onderweg”.

Op dat beeld flitst Guus Reyngoud voorbij. De URT atleet slalomt tussen de gedubbelde recreanten door en finisht in een prachtige tijd van 14:57. Hij verslaat daarmee zijn clubgenoot Jarno van Miltenburg (15:13). Derde wordt Stefan Wessels in 15:18. Bij de dames gaat de zege naar Karin Nieuwenhuijsen (URT) met 17:45. Zij was daarmee Nynke Beunders (17:56) en de talentvolle Bergentheimse Dineke Welleweerd (19:39) te snel af.

Tweegevecht

De apotheose in Hardenberg wordt verzorgd door de tien kilometer. In het deelnemersveld van de Beter Wonen tien kilometer zijn er twee uitgesproken favorieten. De Belg Davy Stieperaere heeft al een prachtige reputatie in de Hardenbergse wegwedstrijd opgebouwd. Said Kanfaoui won in tal van Nederlandse wegwedstrijden ereprijzen. Het zijn ook deze twee atleten die er een prachtig tweegevecht van maken op de Vechtbruggen in Hardenberg. Het eindschot van Kanfaoui is iets teveel voor Stieperaere. De Marokkaanse Nederlander wint met een tijd van 32:04. Davy Stieperaere wordt tweede met een tijd van 32:18. Hoe belangrijk een podiumplaats in de Vrieling Hardenberg City-run wordt beschouwd laat Zwollenaar Hans Lindeboom zien. Met een oerschreeuw van vreugde finisht hij als derde in 33:21. Bij de dames gaat de overwinning naar Hellen de Vries (38:58). Zij blijft als enige onder de negenendertig minuten. De Belgische Lies Deruddere finisht als tweede in 39:45. Derde wordt Yvonne Meier in 43:29.

Promotie

Terwijl de laatste deelnemers nog finishen, maken Burgemeester Bert Meulman en wethouder Douwe Prinsse de verzamelde media duidelijk op welke feestelijke manier Stad Hardenberg gepromoot wordt met deze historische editie van de Vrieling Hardenberg City-run. Alle uitslagen en foto’s op de website van de organisatie: www.hardenbergcityrun.nl

Lees ook

Wim Frijling Brouwers’ Dalfsen Open tennistoernooi

DALFSEN – Vanaf afgelopen donderdag tot en met zondag werd bij DLTC Gerner in Dalfsen, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.