Home / archiefcentraal / vrieling hardenberg city run borgt kwaliteit

vrieling hardenberg city run borgt kwaliteit

Zondagmorgen werd in alle vroegte het parcours van de Vrieling Hardenberg City-run opgemeten. De nationale vijf en tien kilometer door het centrum van Hardenberg werd daarmee opnieuw gecertificeerd door de Atletiekunie. Parcoursmeester Egbert Meilink toonde zich tevreden. De Vrieling Hardenberg City-run wordt op vrijdag 15 april georganiseerd.

Kwaliteit

“Elk jaar na elke wijziging van het parcours vragen wij een officiële parcoursmeting aan” aldus Meilink. De organisatie van het grootste hardloopevenement in Salland heeft kwaliteit dan ook hoog in het vaandel staan. Met de grootste jeugdloop van Nederland (BB&L 1K) en de nationale talentenloop voor junioren (Avéro vijf kilometer) is er sprake van een evenement met nationale allure. “Het is dan ook van belang dat de organisatie en vooral ook het parcours tot in de puntjes zijn geregeld”, volgens Meilink. De wedstrijd wordt georganiseerd onder auspiciën van de Atletiekunie.

Snel

Twee weken voor aanvang van het evenement loopt de organisatie op rolletjes. Wie naar Hardenberg rijdt komt ze overal tegen: de prachtige fotospandoeken van de organisatie. Alles wordt in het werk gesteld om elke deelnemer van jong tot oud van topatleet tot recreant een onvergetelijke hardloopavond in Hardenberg te bezorgen. Voor de vijf km talentenloop zijn de verwachtingen hoog gespannen. De verwachting is dat er voor het eerst in de historie van de wedstrijd een tijd onder de vijftien minuten wordt gerealiseerd. Zo snel werd er nog nooit gelopen in een Overijsselse wegwedstrijd. Het deelnemersveld voor de tien kilometer kent een aantal Marokkaanse namen. Atleten met een razendsnel persoonlijk record op de tien kilometer. “We zijn erg benieuwd of zij in staat zijn om het parcoursrecord op de tien km te verbeteren”, aldus Herman Weening. Dat record werd vorig jaar door de Keniaanse hardloper Allan Ndiwa op 29.46 gezet. Daarmee werd de Vrieling Hardenberg City-run op de nationale kaart gezet.

Inschrijven

Bijzonder is de enorme interesse van de regionale hardlopers voor de vijf kilometer. De vele clinics in voorbereiding op het hardloopevenement door het vernieuwde stadscentrum van Hardenberg hebben tot resultaat gehad dat er een record aantal voorinschrijvingen zijn voor de vijf kilometer. “We rekenen weer op een fantastische hardloopavond in Hardenberg”, aldus voorzitter Jan Henk Timmerman.

De voorinschrijving is nog altijd geopend op de digitale snelweg. Raadpleeg daarvoor de website van de organisatie: www.hardenbergcityrun.nl

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.