voorlichting paardenklas de groene welle

De paardenklas vmbo, speciaal voor liefhebbers van paarden, start in het derde leerjaar vmbo en is voor leerlingen van alle niveaus. De klas is een aanvulling op het vaste opleidingsprogramma, maar biedt de leerlingen extra gelegenheid om in een vroeg stadium al kennis te maken met de paardensector. De Groene Welle startte in 2010 de paardenklas om haar groene profiel nog meer uit te dragen en om leerlingen een beter hippisch beroepsbeeld te geven.

Met de paardenklas volgen de leerlingen één dagdeel per week lessen over paarden op een externe praktijklocatie. Hier wordt de theorie aangeboden en worden verschillende werkzaamheden uitgevoerd. Denk aan voeren, opstrooien, afmesten en onderhouden van het tuig. Om leerlingen kennis te laten maken met de paardensector worden er ook verschillende excursies georganiseerd naar bijvoorbeeld een hoefsmid, hengstenhouder of ruitersportzaak.

Ook de (verplichte) stage staat in het teken van de paardensector. Door deze intensieve kennismaking met de branche krijgen de leerlingen een reëler beeld van de sector en zullen ze bewuster kunnen kiezen voor een hippische vervolgopleiding. De leerlingen van de paardenklas volgen de rest van de week het reguliere schoolprogramma met de ‘niet-hippische liefhebber’.

De Groene Welle start de opleiding om haar groene profiel nog meer uit te dragen en te verbreden. De komende jaren wil zij leerlingen kennis laten maken met nieuwe aspecten van het groen. Groen is namelijk niet alleen agrarisch, maar bijvoorbeeld ook recreatie, vrijetijdsbesteding, duurzaam en zorgzaam. De paardenklas is een verdere aanzet voor de veelzijdigheid van het groene (vmbo-)onderwijs.

Op dit moment volgen circa 450 leerlingen een groene vmbo-opleiding. Bij De Groene Welle in kunnen leerlingen voor alle leerwegen een diploma halen. Bovendien kunnen ze na het diploma doorstromen naar alle sectoren binnen het mbo.

De voorlichtingsavond over de paardenklas vmbo vindt plaats op dinsdag 12 april van 19.30 uur tot 21.00 uur bij manege de Haerst in Zwolle (Haersterveerweg 1a, 8034 PJ Zwolle). Kijk voor meer informatie op www.groenewelle.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.