Home / archiefcentraal / volvo furness car halve marathon groeit

volvo furness car halve marathon groeit

De Atletiekvereniging ACO Van Elderen organiseerde op haar terrein zaterdag de Volvo Furness Car halve marathon. Naast de halve marathon zijn de tien en vijf kilometer wedstrijd gehouden. Totaal namen zo’n driehonderdnegentig atleten deel aan één van deze lopen dit zijn vijftig atleten meer dan vorig jaar. Ook de Nederlandse top met namen als Gert Jan Wassink en Jacqueline Rustidge. Erben Wennermars nam de honneurs waar door het startsein af te schieten.

Parcoursrecords sneuvelden of het niets was. Zowel Gert Jan Wassink (1.07.36) als Jacqueline Rustidge (1.19.04) liepen sneller dan het staande parcoursrecord. Echter na afloop bleek dat door een fout van de organisatie er op de halve marathon vierhonderd meter te weinig was gelopen. Ook bij de dames op de tien kilometerwerd liep Lieve Tollet een nieuw parcoursrecord. Zij zette een tijd van 41.05, bij de heren was op deze afstand Jan Scheenstra uit Zuidveen de snelste met een tijd van 33.59. Bij de vijf kilometer westrijd sneuvelde het oude parcoursrecord bij zowel de dames als de heren. Henk Smalbrugge verbeterde zijn staande parcoursrecord en liep de vijf in een snelle tijd van 16.03. Ook Jacelyn Gruppen liep met 17.54 een nieuw parcoursrecord.

“Al met al, ondanks de gemaakte fout bij de halve marathon wedstrijd, waren de atleten zeer tevreden over de organisatie in het algemeen. Velen zijn de strijd met zichzelf en het asfalt aangegaan en kijken met een voldaan gevoel terug op de door hen geleverde prestaties”, aldus Marinus Dunnewind van de organisatie ACO van Elderen. Op 14 april 2012 zal deze loop weer georganiseerd worden en wat de organisatie betreft mag het aantal lopers doorgroeien en is iedereen van harte uitgenodigd om deel te nemen aan één van de genoemde wedstrijden.

Lees ook

Sportclub Lemele schminkt OVC ’21 na rust volledig af

LEMELE – In klasse 4F van het zaterdagvoetbal sprong de affiche Sportclub Lemele tegen OVC …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.