van de leur afsluiter cultureel cafe

De laatste Cultureel Cafe-avond van 2010/2011 wordt op vrijdagavond 15 april om 20.00 uur gehouden in het Pluspunt, Pleijendal 89 in Dalfsen. Het zal een waardige afsluiting worden van een mooi seizoen. De inleider op de avond is de jazzkenner bij uitstek Walter van de Leur.

Vorig seizoen behandelde Van de Leur de periode voor de Tweede Wereldoorlog. Nu wordt de periode van de Tweede Wereldoorlog tot heden behandeld. Zelf zegt hij daar over: “De na-oorlogse Nederlandse jazz is vol paradoxen. Jazz werd in Nederland door de autoriteiten met argwaan bekeken. Terwijl de popmuziek haar geleidelijk aan leek te verdringen, zocht een groep nieuwkomers een antwoord. Onder hen Misha Mengelberg, Han Bennink en Willem Breuker. Dat resulteerde in eigen muzikale aanpak die werd gesteund door een opmerkelijke subsidiepolitiek”.

Aan de hand van originele geluids- en beeldfragmenten geeft Van de Leur inzicht in een historisch debat dat, door de bezuinigingen op cultuur, onverwacht actueel is.

Jazzprofessor Van de Leur is een geinspireerde en inspirerende spreker. Als docent aan het Conservatorium in Amsterdam en hoogleraar Jazz en geimproviseerde Muziek aan de Universiteit van Amsterdam maakt hij er een boeiende avond van voor jazzminnaars en geschiedenisminnaars.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.