Home / archiefcentraal / unive gymspektakel goed bezocht

unive gymspektakel goed bezocht

In het kader van de Nationale Sportweek werd door Gymnastiek Vereniging Nieuwleusen op woensdag 20 april een gratis gymnastiekmiddag georganiseerd voor alle basisschoolkinderen van Nieuwleusen. Ondanks het mooie weer waren toch maar liefst 190 kinderen deze middag aanwezig.

In sporthal De Schakel stonden veel toestellen klaar, waaronder de lange mat, de Pegasus, trampolines en zelfs wel twee tumblingbanen. Als eerste waren de kinderen van de groep één tot en met vier aan de beurt. Zij namen hun vriendjes, broertjes, zusjes en ouders mee en genoten volop van het klimmen, klauteren, rennen en springen. Na een korte pauze met een glaasje ranja renden ze weer terug de zaal in om zich lekker uit te leven.

In de tweede helft van de middag was het de beurt aan de kinderen van groep vijf tot en met acht. En ook deze groep was fanatiek bezig, zowel de meisjes als de jongens waren na drie kwartier echt aan een beker drinken toe. Volgens een aantal jongens was de ‘blauwe renbaan’ (tumblingbaan) dé topper van de middag.

De versnapering werd aangeboden door Univé. Een appel en een peer, zoals in het logo van dit bedrijf is verwerkt, kwam hier tot zijn recht. Sporten en gezond eten gaat heel goed samen.

Om dit alles goed te laten verlopen was er natuurlijk weer veel hulp van trainers en vrijwilligers, waaronder de activiteitencommissie.

Lees ook

ASC’62 heeft nieuwe hoofdtrainer

DALFSEN – Met ingang van het seizoen 2022-2023 heeft ASC’62 een nieuwe hoofdtrainer. Het bestuur …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.