Home / archiefcentraal / uniek mri systeem in ziekenhuis hardenberg

uniek mri systeem in ziekenhuis hardenberg

“Wij nemen graag initiatieven tot verbetering van zorg en tonen met de aanschaf van de open MRI ons ondernemerschap als zorginstelling. De onderhandelingen zijn in grote harmonie verlopen en wij vinden het heel plezierig dat ons ziekenhuis straks in augustus-september het eerste ziekenhuis van Nederland is dat een hoog Tesla open MRI van Hitachi gaat plaatsen.” aldus Henk van der Wal van de Raad van Bestuur van de Saxenburgh Groep.

Een open MRI wil zeggen, dat de patiënt niet meer in een tunnel komt te liggen. Mensen met claustrofobie en vaak ook kinderen, vinden dit eng. Behalve voor deze categorie patiënten, is de open MRI ook zeer geschikt voor diagnostiek van dikkere mensen, ouderen of mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking. Janet Owen, leidinggevende van de afdeling radiologie legt uit, dat een begeleider zelfs samen met een patiënt op de open MRI kan gaan liggen tijdens het maken van een scan.

Het apparaat bestaat uit twee delen, één deel hangt boven de patiënt, op het andere deel ligt de patiënt. Barend Koens, één van de radiologen van het ziekenhuis, benadrukt dat zij als professionals bewust hebben gekozen voor de Hitachi, omdat deze kwalitatief heel goed is – zeker zo goed als een gesloten MRI – maar ook snel. Dit is aangenaam voor de patiënt vanwege een kortere scantijd.

Met de aanschaf van deze unieke open MRI onderscheidt het Röpcke-Zweers Ziekenhuis zich van andere ziekenhuizen en biedt het alle patiënten in het hele land de mogelijkheid van MRI-diagnostiek, die anders voor hen niet binnen handbereik was vanwege bepaalde angsten of beperkingen.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.