Home / archiefcentraal / toekomst voor oud tuingereedschap

toekomst voor oud tuingereedschap

Intratuin start inzamelingsactie bij alle vestigingen

Hiermee kan iemand zelf een vak leren of geld verdienen. Zo ook met tuingereedschap voor landbouwdoeleinden. Daarom is het bij Intratuin vanaf vandaag mogelijk om oud tuingereedschap in te leveren en op deze manier anderen een uitzicht te geven op een kansrijk bestaan.

Het is de missie van Gered Gereedschap om met concrete oplossingen duurzame veranderingen teweeg te brengen. Het bij Intratuin ingezamelde oude tuingereedschap wordt voor een specifiek project gebruikt. Het gedoneerde gereedschap wordt gebruikt om technische scholen in te richten waar ambachtelijk onderwijs gegeven wordt voor (land)bouwdoeleinden en om startende ondernemers te helpen bij hun productiewerk. Dankzij dit project krijgen weeskinderen, alleenstaande jonge moeders en straatjongeren in Bolivia een kans om een zelfstandig bestaan op te bouwen.

Donateurs ontvangen korting

Iedereen in Nederland kan door middel van Stichting Gered Gereedschap actief bijdragen aan een goede toekomst voor mensen in ontwikkelingslanden. Het is tevens een bijdrage aan een duurzame wereld, want door gereedschap in te leveren ten behoeve van Gered Gereedschap, wordt het gerecycled. Bij Intratuin is het mogelijk om oud tuingereedschap in te leveren op de hiervoor duidelijk aangegeven plek in de winkel.

Voor elk ingeleverd stuk gereedschap ontvangt men een voucher die 15% korting geeft op een nieuw stuk gereedschap. Het gaat bij het inleveren alleen om handgereedschap. De korting op nieuw gereedschap geldt wel voor motorisch gereedschap. Motorisch gereedschap wordt niet ingenomen bij Intratuin, maar op www.geredgereedschap.nl zijn alle locaties te vinden waar ook dat gereedschap ingenomen wordt voor Stichting Gered Gereedschap. De actie loopt bij Intratuin tot 14 mei 2011.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.