therapie ter voorkoming van huidkanker

Photodynamische therapie (PDT) is een behandeling waarbij aangedane huidcellen extreem gevoelig worden gemaakt voor zichtbaar licht. De huid wordt ingesmeerd met een crème die enkele uren moet intrekken. Hierna volgt belichting met een speciale, sterke lamp. Het resultaat is, dat de aangedane cellen in enkele weken tijd afsterven en worden vervangen door nieuwe, gezonde huidcellen.

Agrariërs

Photodynamische therapie (PDT) maakt het mogelijk om zonder te opereren toch oppervlakkige vormen van huidkanker te behandelen. Verder is de therapie ook zeer geschikt om in te zetten in een voorstadium van huidkanker. Het gaat hier om zogeheten actinische keratosen. Dat wil zeggen: zonlichtbeschadigingen van de huid, te herkennen als kleine, veelal ruw aanvoelende verhoornde huidkleurige tot bruine plekjes. “In deze regio wonen veel agrariërs. Door overmatige blootstelling aan UV licht krijgen deze mensen op latere leeftijd uitgebreide voorstadia van huidkanker met name op het hoofd. Maar ook bij jongere mensen zie je deze aandoening steeds vaker, ten gevolge van zonvakanties of zonnebankkuren”, aldus Saskia van der Linden, één van de dermatologen van het Röpcke-Zweers Ziekenhuis.

Voordelen

De Photodynamische therapie biedt de patiënt verschillende voordelen in de behandeling en preventie van huidkanker. Het is effectief, tast de gezonde huid niet aan, maakt een operatie overbodig en geeft een cosmetisch goed resultaat. PDT is daarmee een waardevolle aanvulling op het huidige aanbod van therapieën. Het maakt de dermatologie in Hardenberg tot een volwaardig behandelcentrum voor huidkanker, berekend op de toekomstige verwachte toestroom van patiënten met huidkanker.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.