tentoonstelling project ik hou van holland

Op het plein werden ze verwelkomt door draaiorgel De Parel uit Meppel. Het draaiorgel bracht vele Hollandse liederen ten gehore en onder het genot van een oer-Hollandse stroopwafel en een lekker bakkie leut werd iedereen welkom geheten. In de laatste drie weken is elke groep op zijn eigen manier bezig geweest met het thema ‘Holland’. Een playback-show met deelnemers uit alle groepen was een groot muzikaal succes. In de onderbouw hadden de kleuters molens, klompen en tulpen gemaakt en waren zelfs borden met typisch Hollandse gerechten gemaakt, zoals boerenkool met worst en oliebollen. Ook mocht natuurlijk de typische Staphorster klederdracht niet ontbreken en hadden leerlingen uit groep 3 prachtige ‘eigen’ creaties gemaakt met hoeden en petten.

De kinderen waren ook enthousiast bezig geweest met het schilderen van Delfts blauwe borden. In de middenbouw was een levensgroot ganzenbord gemaakt waar bezoekers het echte Hollandse ganzenborden konden spelen. Natuurlijk mocht in dit thema het water niet ontbreken en waren er in een zandtafel heuse kanalen, rivieren met dijken gerealiseerd. In de bovenbouw waren de leerlingen aan de slag gegaan met thema’s als het Hollandse landschap, Hollandse lekkernijen, Hollandse gerechten en belangrijke geschiedkundige feiten als de watersnoodramp van 1953, de Tweede Wereldoorlog en belangrijke kunstenaars als Vincent van Gogh, Pieter Mondriaan en Rembrandt van Rijn. De leerkrachten en leerlingen konden terugzien op een zeer geslaagd project.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.