Home / archiefcentraal / tentoonstelling dalfsen en dalfsenaren

tentoonstelling dalfsen en dalfsenaren

In het gemeentehuis van Dalfsen is vanaf maandag 4 april een nieuwe bijzondere tentoonstelling te bezichtigen. Leo Willemse exposeert schilderijen en portrettekeningen in de foyer van het gemeentehuis. Hij geeft een verfrissend beeld van bekende en minder bekende Dalfsenaren. De tentoonstelling is te bezichtigen tijdens de openingstijden van het gemeentehuis, tot en met 31 mei.

Leo Willemse, leraar tekenen aan het Thomas a Kempis College, heeft na al het abstract-expressionistische geweld in de beeldende kunst van de afgelopen jaren nooit de behoefte verloren de zichtbare werkelijkheid af te beelden. Verborgen boodschappen moeten in zijn werk niet gezocht worden. Leo heeft zijn eigen ‘handschrift’. Hij veroorlooft zich vrijheden in kleur en vorm, in de hoop dat wat dagelijks om ons aanwezig is weer met een frisse blik gezien kan worden. Wat dagelijks aanwezig is, is Dalfsen en zijn de mensen in Dalfsen. Daar heeft Leo Willemse zijn inspiratie gezocht en gevonden voor zijn schilderijen. Hij blijft dus dicht bij huis.

Bekende en minder bekende gezichten van Dalfsenaren heeft hij vastgelegd in verrassende portrettekeningen, zoals burgemeesters Elfers en Notten, de wethouders Goldsteen, von Martels en Agricola, maar ook Jeroen Krabbé, Dana Kamphuis, Grada Bruggeman, Erben Wennemars en nog vele andere plaatsgenoten.

De olieverfschilderijen zijn van plaatsen met een bijzonder karakter in Dalfsen: de oude Vechtbrug, de Grote Kerk en het dorpsgezicht vanaf de zuidelijke Vechtdijk wekken nostalgische gevoelens op. Door het toepassen van verschillende technieken, soms zuinig geschilderd, soms wazig of juist heel krachtig, weet Leo Willemse deze bekende dorpsbeelden een extra dimensie te geven.

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.