Home / archiefcentraal / succesvol netwerken met vrouwen

succesvol netwerken met vrouwen

Het concept: informeel een avond eten en kennismaken met gelijkgestemden, om werkgerelateerde zaken te bespreken en elkaar aan tips en contacten te helpen. De eerste netwerkavond toonde aan dat er in een behoefte wordt voorzien: zo’n vijfentwintig vrouwen onder andere uit Zwolle, Dalfsen, Lemele en Assen hielpen elkaar aan tips, contacten en breidden hun netwerk uit.

Ondernemende vrouwen aan tafel

Op de eerste netwerkavond troffen onder andere een tuin- en landschapontwerper, schrijver, imago consultant, trainingsactrice, bankmedewerker, relatie- en echtscheidingsspecialist en communicatieadviseur elkaar aan tafel. Onder het genot van een driegangendiner maakten ze kennis en legden zij concrete vragen aan elkaar voor via de zogenaamde enveloppenmethode. Met behulp van deze methode krijgen de deelnemers op de vraag die ze aan het begin van de avond stellen van alle deelnemers informatie, tips, ideeën, suggesties en ingangen aangereikt. Aan het eind van de avond gingen de deelnemers niet alleen met nieuwe contacten, maar ook met concrete input voor hun werk of project naar huis.

Tweemaandelijks netwerken in Zwolle

Bites & Business werd gestart in Amsterdam in 2007. Vanessa Gall (advocaat bij Dommerholt Advocaten) en Charlotte van der Gun (omgevingsmanager bij Waterschap Groot Salland en zelfstandig trainer en coach) besloten dit netwerkconcept ook naar hun stad te halen. Door de doelgroep (alleen vrouwen), de mix van beroepen (zowel loondienst als zelfstandig), de combinatie met lekker eten en het laagdrempelige karakter is Bites & Business een goede aanvulling op de bestaande netwerken in de regio. Vanessa en Charlotte organiseren om de maand een netwerkavond. De avonden zullen steeds wisselen (dinsdag, woensdag of donderdag) net als de restaurants.

Persoonlijke relaties en vrouwen

Bites & Business is ontstaan vanuit de behoefte om met gelijkgestemden door te kunnen praten op netwerkavonden, en om de inspiratie en denkkracht van een groep te kunnen gebruiken om verder te komen met waar je op dat moment mee bezig bent. Dit past bij de eigen manier van communiceren, netwerken en omgaan met (zakelijke) contacten die vrouwen vaak hebben. Daarnaast past deze manier van netwerken bij de huidige tijd, waarin persoonlijke relaties in zaken belangrijker zijn dan ooit.

Meer informatie en aanmelden

Op de website www.bitesenbusiness.nl kunnen geïnteresseerden meer lezen over het concept en zich aanmelden voor de tweede netwerkavond op dinsdag 17 mei in restaurant de Belgische Keizer op de Melkmarkt in Zwolle. De kosten voor een geheel verzorgde netwerkavond (inclusief een 3-gangen diner en drankjes) zijn 35 euro exclusief BTW. Na een eerste kennismaking met Bites & Business bepaal je of je lid wordt.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.