Home / archiefcentraal / studenten doen gevelonderzoek in ommen

studenten doen gevelonderzoek in ommen

Studenten van Windesheim gaan de komende maanden de gevels inventariseren en een advies uitbrengen voor de panden.

Wethouder Lagas: “Het fonds is bedoeld als stimulans voor eigenaren van panden om hun gevels aantrekkelijk te maken, zodat het past bij de uitstraling van de straat en het centrum. Het gaat dan niet om een likje verf, maar om echte aanpassingen. De eigenaar moet dus zelf ook investeren. Je ziet al enkele prachtige voorbeelden van wat wel en ook wat absoluut niet past in een historisch centrum. We zijn in contact gekomen met Windesheim, omdat zij ook met een dergelijk gevelonderzoek in de stad Zwolle bezig zijn.”

Aan de slag

De komende maand gaan de studenten aan de slag met het inventariseren van de gevels en bepalen wat de kwaliteiten en de aantrekkelijkheid van de gevel is. Daarnaast adviseren de studenten op welke wijze de gevels kunnen worden aangepast zodat ze passen in het beeld van het historisch centrum. De resultaten van het onderzoek en de uitwerking daarvan gaan naar de werkgroep Centrum en Vrijthof.

Theorie in praktijk

Luuk Mulder, Gert Jan Post, Ruben Hetebrij, Marco Overwijk, Simon Edelenbos en Ilona Winters zijn tweedejaars studenten aan de HBO Bouwkunde Architectuur & Stedenbouw van de hogeschool Windesheim. Zij gaan in Ommen aan de slag in het kader van een toegepast onderzoek. Ruben Hetebrij: “In dit onderzoek zijn vormgeving, uiterlijkheden en stedelijke-essemble een paar theoretische begrippen waar wij als studenten nu gebruik van gaan maken. Het komt er op neer dat we de theorie in praktijk gaan brengen. Wat de opdracht verder interessant maakt voor ons is dat we ook een advies geven voor de panden om een aantrekkelijke binnenstad in Ommen te creëren. Hierdoor kunnen we onze interesse in dit vak uit laten groeien tot een goed en werkend ontwerp.”

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.