Home / archiefcentraal / stoelen in gemeentehuis niet om op te zitten

stoelen in gemeentehuis niet om op te zitten

In het gemeentehuis van Ommen staat tot het einde van deze maand een tentoonstelling van kunstwerken gemaakt door een aantal eindexamenkandidaten van het Vechtdal College in Ommen.

Wethouder Scheele opende de tentoonstelling: “Het is fantastisch te zien dat een zo op het oog eenvoudige stoel een kunstwerk wordt. Wat mij betreft zijn voor het vak Kunst alle leerlingen met vlag en wimpel geslaagd. Ik hoop dat veel Ommenaren naar het gemeentehuis komen om jullie persoonlijke stoelen te bewonderen.”

De leerlingen moesten voor hun eindexamen een praktijkopdracht uitvoeren voor het vak Kunst. Met het praktische werk ‘stoel’ moeten de havo-5 leerlingen kunnen aantonen dat ze zelf in staat zijn hun ideeën en gedachten vorm te geven. Daarbij hebben de leerlingen gebruik gemaakt van hun kennis van de beeldende middelen; van materialen en technieken, maar vooral ook van de beeldaspecten zoals Vorm, Kleur, Ruimte, Contrast, Compositie, Licht en Structuur.

Voor de opdracht van de ‘stoel’ hebben ze eerst onderzoek moeten doen naar manieren waarop iets veranderd kan worden en het moest een persoonlijk kunstwerk worden. Alle stoelen stralen dan ook echt iets uit van de maker.

De tentoonstelling is tijdens openingstijden van het gemeentehuis te bezichtigen in de centrale hal.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.