slecht spel maar toch drie punten voor asc

Met drie wedstrijden te spelen, is het team van vertrekkend coach Kragt nog altijd niet zeker van het ontlopen van de nacompetitie. Hij kon zaterdag beschikken over een nagenoeg fitte selectie (de langdurig geblesseerden daargelaten) en mocht zich ook verheugen op de terugkeer van keeper Berry Roeberts op de bank.

Het belang van deze partij leek echter niet tot de spelers te zijn doorgedrongen gezien het onzorgvuldige spel en de lange ballen naar voren die meer op hoop dan op inzicht werden geschoten. De Boys daarentegen legden verzorgd voetbal op de hobbelige grasmat en speelden twee tempi hoger. Al na tien minuten brak de reachtervleugelpits met een mooie loopactie door en liet Jan Ewout ten Brinke zijn hielen zien waarop ten Brinke weinig anders kon doen dan de noodrem hanteren, een penalty tot gevolg hebbend. Deze werd onberispelijk benut door a-junior Heideman.

ASC trachtte daarna wel enkele aanvallen over links op te zetten maar werd niet echt gevaarlijk. De Boys counterden enkele malen maar vergaten daarbij de wedstrijd al vroeg in het slot te gooien. Voor het oog van het Dalfser publiek sleepte de thuisploeg zich naar het rustsignaal.

Uit de kleedkamers gekomen bleek de ongetwijfeld pittige bespreking zijn uitwerking niet te hebben gemist. Weliswaar vanuit het niets maar met een fraaie strakke trap bediende Johan Lindeboom drie minuten na de aftrap de op rechts inlopende Chiel Pasman die op zijn beurt uiterst subtiel met een one-touch de bal over de uitkomende keeper in het doel liftte. Deze onverwachte gelijkmaker leek de gasten enigszins te verlammen. Wellicht had ook het hoge tempo van de eerste helft teveel energie gekost want langzamerhand kreeg ASC meer speelruimte.

Toch duurde het nog tot de zeventigste minuut voordat Bert Jan Kragt een goed genomen vrije trap van Floris Meerveld met zijn hoofd het doel in kon lopen. Vijf minuten later was het diezelfde Meerveld die met zijn (g)ouwe linker na een dribbel de bal onhoudbaar in de kruising krulde. Daarmee leek de wedstrijd gespeeld totdat scheidsrechter Koolwijk vrij gemakkelijk een penalty aan de Boys toekende. Ook nu was keeper Westerman kansloos en kwam de spanning terug in de wedstrijd. In de negentigste minuut was het uiteindelijk Pasman die uit een onverwacht moment met een halve volley de bal over de keeper lobte en de 4-2 aantekende. Diep in blessuretijd trachtte Matthijs van Gelder nog zijn eerste score te noteren maar hij zag beide pogingen op de lijn gekeerd.

Met deze overwinning doet ASC goede zaken voor de stand maar nog altijd zal het team waakzaam moeten blijven in de laatste twee duels tegen ON Almelo en OZC Ommen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.