schoolvoetbaltoernooi scoort goed

Alle basisscholen van Nieuwleusen waren aanwezig bij het jaarlijks terugkerende Schoolvoetbaltoernooi op het sportterrein van Union Sportvereniging. Aangemoedigd door ouders, leerkrachten en supporters speelden Voetbalteams van basisscholen De Planthof, De Zaaier, De Wegwijzer, Tweemaster en Komec (Kompas en De Meele) de sterren van de hemel.

Het voetbaltoernooi is een jaarlijks terugkerend evenement, Marisca Schipper, vakleerkracht bewegingsonderwijs, organiseert dit namens de Vereniging Primair Christelijk Onderwijs Nieuwleusen (VCPON). “Doel van het toernooi is om kinderen veel plezier en lol in sporten te krijgen, of dat nu tijdens of na schooltijd is”, legt Marisca uit. “Versterken van samenwerking in teamverband is belangrijk en zeker niet te vergeten het contact van de kinderen met andere scholen. Dat de leerlingen er plezier in hebben is voor mij het mooiste doel.” Ze kijkt naar buiten, vanuit het sportgebouw, waar de leerlingen enthousiast aan het voetballen zijn. “De sfeer is heel prettig en gemoedelijk, jammer dat de zon zich niet laat zien, misschien tijdens de finale.”

Leerlingen van de Agnieten College uit Nieuwleusen zijn aangesteld als scheidsrechter. Op een onduidelijke handsbal na, hoeven er gelukkig geen rode kaarten worden uitgedeeld.

Aan het einde van de middag wordt het duidelijk dat het jongensteam van de Tweemaster en het meidenteam van de Planthof zich de grote winnaars mogen noemen. Juichende leerkrachten en coaches staan aan de zijlijn. Voor het jongensteam Tweemaster is dit een mooie eerste overwinning, vier jaar geleden waren het de meisjes die de beker kregen. De beker wordt in polonaise opgehaald. “We hebben gewonnen!” roept Obe blij, Max vult aan: “We gaan nu zeker weten door naar Amsterdam.” Hij twijfelt en herstelt zich snel. “Ik bedoel natuurlijk Ommen.” Dan meldt Koen dat patat met frikadellen klaar staan voor de winnaars.

Ook de dames van de Planthof zijn tevreden. Clarissa vertelt dat ze vorig jaar mee mocht doen met groep acht. ”Nu hebben we weer gewonnen.” Klasgenootje Esther vult aan dat het leuk is om mee te doen. “Helaas heb ik niet gescoord, wel heel goed verdedigd.” Bij het maken van de groepsfoto komt dan toch de beloofde zon te voorschijn.

Na een paar spannende wedstrijden werden de gewonnen bekers, uit handen van Wethouder von Martels ,uitgereikt aan het jongensteam van de Tweemaster en het meisjesteam van De Planthof. Von Martels, met sport in zijn portefeuille, vindt het belangrijk dat in sport spanning en saamhorigheid in goede harmonie samen gaan. Teugblikkend heeft hij als kind een goede beleving van het uitoefenen van sport. Eigen herinneringen komen terug kijkend naar dit schoolvoetbaltoernooi. “Dit is een leuk tussendoortje, niet zo formeel. Kinderen zien sporten is gezonder dan binnen in een kantoor zitten.”

De winnaars van het voetbaltoernooi doen mee aan de regio finale op 11 mei bij voetbalvereniging OVC’21 in Ommen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.