rocknight en nederlandstalige middag in wijhe

Eind oktober 2010 presenteerde de Oranjerie ook al twee concerten in de sporthal. Met name de Rocknight was een groot succes. Reden genoeg dus voor Tonny Geerts, uitbater van de Oranjerie, om opnieuw een muzikaal weekend te organiseren. Wat de Rocknight betreft, mocht hij daarbij weer rekenen op de tips van rockdeskundige Herwig Schuiling en zijn maten. De eerste band die avond is Piledriver. Deze Status Quo-Revival-Band is een project van vier ervaren muzikanten. Drie van hen komen uit Duitsland en de drummer is Nederlander. Allen hebben ze veel ervaring op zowel het podium als in de studio. De heren brengen de Status Quo uit de jaren zeventig weer tot leven. Fans zeggen dat Piledriver speelt zoals het origineel deed op het hoogtepunt van z’n carrière.

De tweede band is The Unforgiven, ook al te gast op de eerste editie van de Rocknight in Wijhe. De band richt zich op het oeuvre van Metallica. De liefhebbers van het oudere werk van de band worden daarbij natuurlijk niet teleurgesteld. Tonny: “De vorige keer ging The Unforgiven’ als eerste het podium op. Veel Metallicafans hebben daarom de band deels of helemaal gemist en vonden dat erg jammer. Nou, dan halen we ze gewoon nog een keer.”

High Voltage speelt alle klassiekers van de Australische hardrockers AC/DC. Van ‘Whole lotta Rosie’ tot ‘Let there be rock’ en van ‘Hells Bells’ tot ‘Thunderstruck’. High Voltage treedt al achttien jaar op in binnen- en buitenland. Met meer dan zeshonderd optredens heeft de band een stevige reputatie in Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en de hele Benelux. In 2008 toerde de groep zelfs twee weken door China. Aanvang is om 20.15 uur. Kaarten kosten 18.50 euro. Voor meer informatie (en het kopen van kaarten) kun je een kijkje nemen op www.deoranjerie.com of bellen naar 0570-521236.

De entree van de Nederlandstalige middag is gratis. Henri van Velzen uit Zwolle richt zich op het werk van André Hazes, maar wisselt dat af met eigen werk. Volkszanger Harm Wolters uit Zwolle geldt als een absolute sfeermaker. Het Wijhese duo Feestlift bestaat uit Marco ten Kate en Frank Kleine Schaars. Het tweetal zingt liedjes van onder andere Nick & Simon, Arne Jansen, Wolter Kroes en Guus Meeuwis. “We willen een middagje uit bieden voor jong en oud”, vertelt Tonny. “We richten ons op het hele gezin. Neem de kinderen maar gerust mee. En de entree is gratis, laten we eerlijk zijn, dat doet het ook altijd goed” Aanvang is om 15.00 uur.