Home / archiefcentraal / rene van der kolk is beste bruggenbouwer

rene van der kolk is beste bruggenbouwer

De techniekdag onderwijs Nieuwleusen werd op donderdag 7 april voor de vierde maal georganiseerd. Een initiatief van de Industrie Kombinatie Nieuwleusen (IKN) in samenwerking met alle basisscholen van Nieuwleusen. Op deze dag organiseerden elf bedrijven uit Nieuwleusen een open huis voor leerlingen van de groepen 7 en 8. Voor de leerlingen een prima gelegenheid om kennis te maken met techniek, dat al een aantal jaren een verplicht onderdeel vormt binnen het onderwijsprogramma.

Voor de eerste maal was er dit jaar gekozen voor een thema. Alle leerlingen konden meedoen aan een wedstrijd ‘bruggen bouwen’. Uit de vele ontwerpen koos een deskundige jury de brug van René van der Kolk van basisschool De Zaaier als beste inzending.

De brug is een houten constructie met een door batterijen aangedreven ophaalgedeelte, die de brug kan openen en sluiten. Het geheel van de brug was keurig afgewerkt met diverse kleuren verf. Uit handen van organisator de heer Gerard Venneman ontving de prijswinnaar een prachtig bouwpakket van een motorcompressor met pneumatische hefbrug.

Lees ook

Auto belandt in sloot langs N758 in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Een automobilist is maandagavond gewond geraakt na een ongeval op de N758 bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.