Home / archiefcentraal / red hot chilies en black dog op oranjepop

red hot chilies en black dog op oranjepop

Niet iedereen is gecharmeerd van tributebands, maar het feit blijft dat dit type formaties vaak meer publiek trekken dan jonge, hippe bands. Bezoekers van Oranjepop komen voor het biertje en bijkletsen met bekenden. Dat gaat nu eenmaal beter bij vertrouwd klinkende muziek dan bij complexe en vernieuwende klanken. Vandaar dat de organisatie wederom haar heil heeft gezocht in het vastleggen van twee coverbands.

De opening is gegund aan Black Dog. Deze band covert de legendarische seventiesband Led Zeppelin van Robert Plant en Jimmy Page. Iedereen kent de licht psychedelische ballade Stairway to Heaven, maar er is oneindig veel meer. Black Dog heeft de gewoonte er vanaf de eerste seconde in te knallen met rockers als Immigrant Song, Heartbreaker en Communication Breakdown.

De afsluiter is voor de Red Hot Chilies. Deze Belgen brengen een ode aan de Red Hot Chili Peppers. De Californische band rond Anthony Kiedis serveert een ratjetoe van funk, rap, punk, pop en rock, gegoten in een hyperaanstekelijk jasje. Cross-over wordt dat in muziektermen genoemd. In de hoogste versnelling met Higher Ground, Give It Away en Get On Top terugschakelend naar de eerste met By The Way, Scar Tissue en Otherside.

Oranjepop begint om 20.00 uur. Black Dog opent en de Chilies sluiten af. Deejay Havali zorgt ervoor dat er tussen de optredens door geen muzikale droogtes vallen. Kaarten kosten 8 euro in de voorverkoop (bij Music Store in de Bermerstraat) of 10 euro aan de kassa. Voor meer informatie of een muzikaal voorproefje check de websites www.redhotchilies.be en www.blackdog.nl.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.