pollen snotneuzen en gele autos

Dat niet iedereen zin heeft om zelf zijn auto te wassen blijkt wel uit de drukte bij de autowasstraat. “Het is hier altijd druk, maar door de pollen in de lucht was er nog meer bedrijvigheid dan normaal”, vertelt Pascal, medewerker van Autowas-Centrum Raalte. Voor ieder seizoen heeft de wasstraat een aangepast wasprogramma. “In de zomer liggen er veel vliegen op de auto. Die gaan er niet zomaar af, daar moet eerst een speciaal schoonmaakmiddel aan te pas komen. Hetzelfde geldt voor het stuifmeel, dat is zo hardnekkig dat de auto niet meteen door de borstels kan. Daarom wordt de auto eerst goed schoongespoeld.”

Mensen met hooikoorts komen helaas niet zo makkelijk van hun pollenallergie af. Even door de wasstraat lopen heeft voor hen dus ook weinig zin. Gelukkig verkopen drogisterij en apotheker een keur aan antihistaminica, van oogdruppels en neusdruppels tot tabletten. Bij de Dienst Apotheek Salland in Deventer liep het afgelopen weekend storm vanwege de grote run op medicijnen tegen pollenallergie. “Hoewel we al extra hadden ingekocht, hebben we deze dagen bijna onze hele voorraad hooikoortsgeneesmiddelen verkocht”, aldus Maria Merkx, van de dienstapotheek.

Met het vooruitzicht op regen deze week zijn de pollenproblemen nog niet opgelost. De grote pollen zijn voornamelijk afkomstig van beuken en berken en die zijn nog volop in bloei. Voor mensen met hooikoorts en liefhebbers van een schone auto is maar één echte oplossing: het moet langdurig gaan regenen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.