Home / archiefcentraal / politie adviseert controleer motor en oefen

politie adviseert controleer motor en oefen

Bandenspanning en oefenen

De politie IJsselland adviseert motorrijders meer de bandenspanning en remmen van hun motor te controleren en het rijden even te oefenen. Technische mankementen en een gebrek aan routine zijn belangrijke oorzaken van veel ongevallen met motorrijders in het voorjaar. De motor heeft vaak enkele maanden stilgestaan, wat met name voor de bandenspanning niet goed is.

Daarnaast heeft de motorrijder zelf een tijd niet meer op een motor gereden en is daardoor zijn routine kwijt. Veel motorrijders realiseren zich dat niet. De politie adviseert daarom om voor de eerste rit de motor goed te controleren, vooral de bandenspanning en de remmen. Daarnaast doen motorrijders er goed aan het rijden, vooral het sturen en remmen, even te oefenen op een rustige plek. Tot slot moeten zij er op bedacht zijn dat andere verkeersdeelnemers soms lange tijd geen motor zijn tegengekomen en hen dus niet altijd (op tijd) zien aankomen.

Zichtbaar in het verkeer

Automobilisten en andere verkeersdeelnemers wordt gevraagd op hun beurt ook extra oplettend te zijn; zowel op bochtige landweggetjes als op de snelweg kunnen ze een motor tegenkomen, ook in de file. Een motor mag tussen (vrijwel) stilstaande files doorrijden, dus het is oppassen geblazen bij het verwisselen van rijstrook.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.