Home / archiefcentraal / palthepop pakt uit met geweldige bands

palthepop pakt uit met geweldige bands

Tribute to Creedence Clearwater Revival

Proud Mary, Who’ll stop the rain, Bad moon rising, I put a spell on you; dit is slechts een kleine greep uit de lange rij onverwoestbare klassiekers die Creedence Clearwater Revival op haar naam heeft staan. Met hun karakteristieke geluid en hun pakkende songs wisten John Fogerty en zijn mannen in de jaren ’60 en ’70 ongekende successen te boeken. De muziek van CCR staat bij velen van ons als de ultieme soundtrack van de roemruchte jaren ’60 en ‘70 in het geheugen gegrift.

The Fortunate Sons

The Fortunate Sons vonden dat het CCR repertoire niet voor de bühne verloren moest gaan en hebben zich ontpopt als trefzekere vertolkers van hun helden. Met hun spetterende ‘Tribute to CCR’ hebben ze in de afgelopen jaren talloze wervelende shows in binnen- en buitenland gegeven.

The Fortunate Sons weten als geen ander met hun ‘Tribute to CCR’ de sfeer en het gevoel van de jaren ’60 en ’70, de bloeiperiode van de popmuziek, tot leven te wekken. Zanger en gitarist Toon Eppink komt met zijn bulderende stemgeluid en zijn energieke performance akelig dicht in de buurt van CCR frontman John Fogerty. Door velen is hij dan ook al tot ‘de Nederlandse John Fogerty’ gekroond. De in juni 2009 verschenen CD ‘Live in Europe’ vormt het sfeervolle visitekaartje van de unieke live-energie van The Fortunate Sons.

The Heavy 70’s

The Heavy 70’s is een geweldige rock coverband, die, zoals de naam al zegt, bekende en minder bekende rock songs uit de jaren 70 speelt. Met trouwe interpretaties van onder andere The Who, Cheap Trick, Doobie Brothers, ZZ Top, Thin Lizzy, Small Faces, Led Zeppelin, Grand Funk, Queen, Wings, Free et al, speelt The Heavy 70’s een heftige partij 70’s stadion krakers.

Opgericht door Andrew Elt (Sleeze Beez, The Moon, Gin on the Rocks) in 1996, was de band een veel gevraagde act in den lande, en speelde onder andere als support voor 70’s helden als The Sweet, Uriah Heep, Golden Earring, Wishbone Ash, en Cheap Trick. Er ging geen weekend voorbij of de 70er jaren werden op glorieuze wijze in de spotlight gezet.

De oorspronkelijke bezetting ging uit elkaar in 2001, maar de band is nu terug met een nieuwe line-up, bestaande uit Jasper Verbruggen op lead gitaar, Hans in ‘t Zandt op drums, Paul Martijn op bas en uiteraard, Andrew Elt op zang en slag gitaar.

Dus, ben je toe aan een knetterende, decibel-rijke ‘superjam’ of gewoon een waanzinnige avond stevige Classic Rock uit de glorieuze 70’s, kom dan vrijdag 29 april naar Palthepop op het plein bij Café ‘t Witte Peerd in Nieuwleusen. In de voorverkoop zijn de kaarten te koop bij ‘t Witte Peerd en kosten 5 euro. Aan de kassa betaal je 7,50 euro.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.