oude belofte volco debuteert bij damesteam

Dienke van Dorland debuteerde als ‘maxi van de week’ bij de huidige regiodivisionist uit Ommen. Met deze wedstrijd werd een belofte ingelost die nog stamt uit de tijd dat Volco eredivisie speelde. Wat jaren geleden als grap begon, kreeg woensdagavond dan eindelijk haar apotheose in de kraker Volco dames 1, met in haar gelederen ‘maxi van de week’ Dienke van Dorland, tegen Volco dames 6. Met haar debuut in dames 1 stond de moedige maxi van de week ditmaal tegenover haar ploeggenoten van dames 6.

Verrassend

“Pas maar op, straks raken jullie mij nog kwijt”, waren de laatste woorden van Dienke voor aanvang van de strijd. Of dames 6 daar echt voor moet vrezen blijft in het ongewisse. Trainer/coach Jolanda Logtenberg van dames 1 had haar meiden de boodschap meegegeven de wedstrijd maar over zich heen te laten komen. Ze waarschuwde er echter voor ouwe rotten niet te onderschatten. Om de spanning er wat af te halen, schalde hun yell ‘Ariba’ tweemaal door de zaal. Dames 6 liet zich niet onbetuigd met hun yell ‘stramme spieren, stijve lijven, toch zijn wij sportieve wijven’. Zij startten de wedstrijd verrassend en met durf en lieten zelfs enige tijd een voorsprong op het scorebord noteren. Met een paar fraaie aanvallen en prachtige reddingen zette Dienke haar beste beentje voor bij dames 1, wat haar enthousiaste aanmoedigingen vanuit het publiek opleverde. Later verklaarde ze: “Ik moest overal staan, op mid, links en rechts in de hoeken. Ik hobbelde maar wat mee, maar het was een leuke ervaring.”

Bloemetje

Als dank voor haar inbreng kreeg Dienke een fraai boeket overhandigd van dames 1 en mocht ze de laatste punten meespelen met haar eigen dames 6. Dames 1 liet zien dat ze niet voor niets thuishoort in de regiodivisie en wist de wedstrijd met tactisch spel eenvoudig met 3-0 naar hun hand te zetten. Het leermoment was, dat het niet altijd hard hoeft te gaan, maar dat ze ook met tactisch spel kunnen winnen.

Dames 6 staat weer met beide benen op de grond en bindt volgend seizoen de strijd gewoon weer aan in de derde of misschien wel tweede klasse. Maxi van de week Dienke heeft haar moment van glorie beleefd en is met een brede glimlach thuis moe maar voldaan neergeploft op de bank.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.