Home / archiefcentraal / opnieuw dubbele cijfers voor zvoschutte

opnieuw dubbele cijfers voor zvoschutte

Vanaf het begin kwamen de mannen van ZVO/Schutte Informatisering al in de problemen. Er werd niet kort genoeg gedekt en de omschakeling verliep ook niet vlekkeloos. De 0-1 voor ESA viel op een moment dat de keeper dacht dat hij de bal voor de lijn uit het doel pakte maar de scheidsrechter anders.

Protest mocht niet baten en de achterstand was een feit. Een snelle counter zorgde voor 0-2. Erik Logtenberg schoot van afstand raak 1-2. ZVO/Schutte Informatisering was nog niet wakker en zag een afstandsschot via een eigen speler in het net belanden 1-3. Koen Tip zorgde voor de 2-3 maar door een gele kaart voor aanvoerder Stefan Buitenhuis liep ESA snel weer uit naar 2-4.

Vlak voor rust verspeelde keeper Erik Logtenberg de bal op de helft van ESA en deze kon vrij doorlopen en zo de 2-5 op het bord zetten. Stefan Buitenhuis maakte zijn gele kaart weer goed en tikte op aangeven van Redmar Roelofs nog snel even de 3-5 ruststand binnen.

Coach Van Dijk was uiteraard niet tevreden en gaf de spelers mee om meer te focussen op het voetbal en wat minder op de scheidsrechter. De tweede helft was nog maar koud begonnen of ESA counterde alweer scherp en de 3-6 was een feit. ZVO/Schutte Informatisering zat ruim in de wissels en had nog wel wat energie over. Rick Koelman startte de reeks en met een mooie vrije trap 4-6.

Keeper Erik Logtenberg schoot de 5-6 binnen en ook bij de 6-6 schoot hij van afstand maar was het Leon Makkinga die in 2e instantie mocht binnen tikken. Na 40 minuten was het moment voor Rik Jan de Groot aangebroken om de wedstrijd in Ommens voordeel te beslissen. Redmar Roelofs zag zijn schot geblokt maar Rik Jan de Groot stond op de goede plek 7-6.

Een gele kaart voor ESA zorgde voor een man meer situatie en was Rik Jan de Groot die met een puntertje in de korte hoek de 8-6 op zijn naam schreef. Nog geen minuut later scoorde hij zijn derde voor een echte hattrick, 9-6. Vlak voor tijd mocht Rick Koelman alleen op de keeper af en zorgde er zo voor dat ZVO/Schutte Informatisering met 10-6 weer een mooie overwinning boekte.

ZVO/Schutte Informatisering staat voorlopig op een derde plaats die recht geeft op nacompetitie met als doel om promotie naar de eredivisie af te dwingen. Hiervoor is ZVO/Schutte Informatisering afhankelijk van zvv Sparta Nijkerk. Zij moeten winnen van de nummer vijf Robur et Velocitas op 6 mei om de derde plaats weer over te nemen.

Over het gehele seizoen gezien mogen we als debutant in de Landelijke eerste divisie met een zekere vierde plaats en misschien wel derde plaats met nog een toetje ontzettend tevreden zijn. Kijk voor meer informatie en het actuele wedstrijdprogramma van zaalvoetbalvereniging ZVO/Schutte Informatisering op www.zaalvoetbalommen.nl of volg het 1e via TWITTER op ZVO1.

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.