opening nieuwe werkplaats en zomerexpositie

De werkplaats, een schuurtje van vijf bij zes meter, werd officieel geopend door de eigenaar van het huis aan de Lutteresweg, dominee Rijks. ‘De kleine timmerman’ begon zijn campagne met het zogenaamde ‘Kastje van de maand’, dat werd aangeprezen in een advertentie in het Lutter Journaal. Zijn devies was: wat niet bestaat, maak ik op maat.

Sindsdien staat in menig huis in het Vechtdal en ver daar buiten, werk van zijn hand. Meubels in verschillende stijlen, op maat gemaakt, voor zowel particulieren als bedrijven. De kasten werden steeds groter, net zoals de machines, waardoor een grotere werkplaats nodig werd. In 1991 verhuisde het bedrijf, met gezin en al, naar de Witharenweg 24 in Witharen. Een nieuwe werkplaats en nieuwe initiatieven volgden elkaar op.

Atelier Witharen is inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf met verschillende takken. Naast de meubelwerkplaats van Louis ontstond het keramiekatelier van zijn vrouw Thea Dijkema. En vanaf 2006 is er een Keramiek en Beeldentuin waar gedurende de zomermaanden het werk van diverse kunstenaars is te bewonderen.

Door deze activiteiten was het noodzakelijk nog één keer een nieuwe werkplaats te bouwen. Deze werd het afgelopen jaar gerealiseerd. De nieuwe werkplaats en de overzichtsexpositie van 25 jaar meubelmaker wordt op vrijdag 29 april geopend door dezelfde dominee Rijks, die 25 jaar geleden het kleine werkplaatsje in Oud Lutten opende.

Tegelijkertijd zal de Zomerexpositie 2011 worden geopend door de wethouder van cultuur van de gemeente Ommen, de heer Ko Scheele. Op 30 april en op 1 mei is er een open huis. Het is tevens de start van de Zomerexpositie 2011, die tot en met oktober loopt.

Naast het werk van Louis en Thea exposeren de volgende kunstenaars in de tuin:

Hannah Delgorge uit Amterdam (hardsteen), Lilian Steenhuisen uit Rosmalen (neolith), Ton Scheerhoorn uit Gramsbergen (serpentijn), Herbert Koekkoek uit Goningen (cortenstaal), Henk Hulzebos uit Pesse (RVS), Jan Flierman uit Ughelen (hout), Annejet Stekelenburg uit Hellendoorn (serpentijn) en Arjan Zandbergen uit Ommen (strandglas).

De openingstijden van de Keramiek en Beeldentuin aan de Witharenweg 24 zijn van 1 mei tot en met 30 oktober, donderdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur en op afspraak 0523-676272 of 06-27876388 of kijk op www.atelierwitharen.nl .