open huis landstede kinderopvang nleusen

Landstede Kinderopvang Nieuwleusen sluit aan bij het ritme en de beleving van het kind. Structuur is daarbij belangrijk: zo zijn er vaste breng- en haaltijden en werkt het kinderdagverblijf met vaste pedagogisch medewerkers die samen een warm en stabiel team vormen en alle kinderen kennen. Kikkert: “Wij werken vanuit het pedagogisch concept Reggio Emilia. Dat betekent dat wij uitgaan van wie het kind is en wat hij of zij kan, welke talenten het heeft. Door een positieve benadering wordt de ontwikkeling van kinderen extra gestimuleerd. Om de processen vast te leggen hoe kinderen de activiteiten beleven, maken we veel foto’s. Deze hangen we op en stoppen we in de persoonlijke mappen van de kinderen. Elk kind krijgt vanaf het begin zo’n map als herinnering aan hun tijd in ’t Hummelhof.”

Natuurbeleving en beweging is ook een belangrijk element van Reggio Emilia: “We gaan elke dag naar buiten. Daar kunnen de kinderen hoogtes en structuren ervaren. Zo is er gras, een zandbak, een doolhof, een glijbaan, een voelwand, een regenton en doorkijkgaten. De binnenruimtes, met de verschillende hoekjes, zijn kindvriendelijk. Ze zijn bijvoorbeeld ingericht met echte materialen (pannen, telefoon, keukenblokje), een verkleedhoek, een bouwhoek, een zandtafel en een leeshoekje waar kinderen heerlijk op een kussen boekjes kunnen bekijken.”

Regelmatig organiseert het kinderdagverblijf zinvolle activiteiten zoals op bezoek gaan bij de bewoners van verzorgingshuis De Hulstkampen. Ook wordt er aandacht besteed aan Dierendag en de Kinderboekenweek en is er altijd een Opa & Oma Week. Twee keer per week is er ‘Peuterplus’: voor kinderen vanaf drie jaar wordt dan een educatieve activiteit georganiseerd.

Dat Kinderopvang Nieuwleusen het kind centraal stelt wordt door ouders gewaardeerd: “Ouders geven telkens weer aan dat ze zich welkom voelen bij ons, weet Kikkert. “Wij vinden het belangrijk dat ouders met een goed gevoel hun kind achterlaten, daarom hebben de pedagogisch medewerkers bij het brengen en halen ook altijd even contact met de ouders.”

Voor iedereen die kinderopvang zoekt en/of graag wil beleven hoe een dag op het kinderdagverblijf eruit ziet, zet Kinderopvang Nieuwleusen (’t Hummelhof, Koningin Julianalaan 14 in Nieuwleusen) op 15 april haar deuren open (van 10.00-12.00 uur en van 15.00-17.00 uur).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.