Home / archiefcentraal / ook leon van dam naar het ek in bulgarije

ook leon van dam naar het ek in bulgarije

Tijdens de plaatsingswedstrijden van het afgelopen weekeinde in Oss is er wederom een team van WRZV/Landstede Sportacrobatiek in geslaagd de limiet voor de Europese Kampioenschappen in Bulgarije te behalen. Ditmaal waren het Mark Witvoet uit Dalfsen en Leon van Dam uit Hoonhorst, die in de klasse junioren herenpaar A met drie fantastische oefeningen een puntentotaal scoorden van 81,400. Hiermee behaalden ze tegelijkertijd de limiet voor de Nederlandse Kampioenschappen.

Mark en Leon namen twee jaar geleden ook al deel aan de Europese Kampioenschappen. Zij wisten toen, nog uitkomend in de Jeugd A-klasse, beslag te leggen op het brons. Dit was de tweede Nederlandse medaille ooit bij een Europese – of Wereld Kampioenschappen. Vorig jaar wist het team zich te plaatsen voor de Wereld Kampioenschappen in Polen. Helaas moest het team zich terugtrekken uit de strijd door een blessure van Leon, opgelopen tijdens het inturnen voor de wedstrijden.

Het duo was eerder dit jaar zeer succesvol op een toernooi in de Oekraïne. Mark en Leon gebruikten dit toernooi om ervaring op te doen op internationaal niveau. Met een gemiddelde jurywaardering voor de balans-, tempo- en de combinatie-oefening boven de zevenentwintig punten heeft dit team laten zien dat ze mee kan op internationaal niveau. Vanuit WRZV/Landstede Sportacrobatiek plaatsten zich eerder Rik van Selling en Juliët van Dam (het zusje van Leon) voor de Europese Kampioenschappen in de klasse Jeugd A.

Lees ook

Voetbal regio Ommen

KOEKANGE – Halverwege het binnenpad dat van Balkbrug naar Havelte kronkelt, ligt Koekange. En net …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.