Home / archiefcentraal / nieuwe kansen voor het deltion rallyteam

nieuwe kansen voor het deltion rallyteam

Equipe Bolhaar/ Kamphuis

De equipe Bolhaar/ Kamphuis gaat de strijd aan in divisie 4 (A8 klasse) in de door het Ministerie van Defensie beschikbaar gestelde de Skoda Fabia World Rally Car (WRC). Tijdens de eerste rally in Emmeloord en omstreken hebben de heren laten zien dat ze tot de top van Nederland behoren. Nu is het zaak om de stijgende lijn vast te houden. “Het is voor het eerst dat we in Tielt aan de start verschijnen. Doordat we vorig jaar niet hebben deelgenomen, zijn we helaas niet bekend met de omgeving en de proeven. Dit in tegenstelling tot diverse andere deelnemers,” aldus navigator Gert Kamphuis. De WRC is er helemaal klaar voor. De studenten en leraren van het Deltion College hebben de auto na afloop van de TankS rally samen met de WRC-specialisten van Wevers Sport onderhanden genomen.

Equipe Bloemendaal/Wissink

De andere equipe, bestaande uit rijder Dick Bloemendaal en navigator Arjan Wissink verschijnt in de door het Ministerie van Defensie ondersteunde Nissan 350Z aan de start van de Nissan 350Z Challenge. In Emmeloord hebben ze de derde plek in het klassement van de Nissan 350Z Challenge weten te bemachtigen. “Vorig jaar kon ik wegens andere verplichtingen niet in Tielt rijden. Ik heb wel gehoord dat de proeven door de verschillende asfaltsoorten verraderlijk kunnen zijn. Hopelijk liggen de proeven ons net zo goed als in de andere Belgische plaats St. Vith. Aan de auto zal het niet liggen. De studenten en leraren van het Deltion College hebben de auto weer perfect rijklaar gemaakt,” aldus rijder Dick Bloemendaal.

Rallysportklas

Beide equipes krijgen technische ondersteuning van studenten en leraren van de opleiding Motorvoertuigen-, Carrosserie- en Tweewielertechniek en Veiligheid & Vakmanschap van het Deltion College. Deltion beschikt sinds dit schooljaar namelijk over een eigen rallysportklas. In deze klas zitten studenten van de opleiding Motorvoertuigen-, Carrosserie- en Tweewielertechniek, die naast hun opleiding ervaring op willen doen, gericht op de rallysport.

Om de rallyauto’s te kunnen onderhouden is extra technische kennis noodzakelijk. De studenten krijgen dan ook naast hun normale lessen theorie- en praktijklessen aangeboden gericht op de rallysport. Er zitten momenteel elf studenten in de rallysportklas, die zijn onderverdeeld in twee serviceploegen; één voor de Nissan 350Z en één voor de WRC. Bij het onderhouden van de rallyauto’s krijgen ze een week voorafgaand, tijdens en na afloop van iedere rally ondersteuning van een wisselende groep studenten van de opleiding Veiligheid & Vakmanschap. Zo leren de studenten ook in teamverband optimaal te presteren.

De TAC Rally vindt vrijdag 8 en zaterdag 9 april plaats in en nabij Tielt. Het rallycenter bevindt zich in de Europahal. Na de keuring die op vrijdag vanaf 09.45 uur plaatsvindt, gaat op zaterdag om 07.45 uur de wedstrijd vanuit de Europahal van start. Meer informatie over de TAC Rally staat op www.tieltseautomobielclub.be. Meer informatie over het Deltion Rallyteam staat op: www.deltion.nl/rallyteam. Daarnaast zijn de ontwikkelingen rondom het Deltion Rallyteam te volgen via Twitter onder #deltionrally en op www.deltionrally.hyves.nl.

Lees ook

ASC’62 heeft nieuwe hoofdtrainer

DALFSEN – Met ingang van het seizoen 2022-2023 heeft ASC’62 een nieuwe hoofdtrainer. Het bestuur …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.