Home / archiefcentraal / nationale zonnebloem loterij van start

nationale zonnebloem loterij van start

Naast de hoofdprijs zijn nog 5.020 geldprijzen te winnen. Met het lotnummer als unieke actiecode kunnen lotenkopers via de Zonnebloemwebsite bovendien profiteren van verschillende aanbiedingen, mogelijk gemaakt door het bedrijfsleven. De loterij vormt één van de belangrijkste inkomstenbronnen voor de Zonnebloem. Het geld wordt gebruikt voor de extra voorzieningen als aangepast vervoer en (verpleegkundige) begeleiding, die nodig zijn voor hulpbehoevende deelnemers van Zonnebloemactiviteiten en -vakanties. Slechts tien procent van de opbrengst gaat op aan kosten voor onder meer het uit te keren prijzengeld.

Uitslag

In de prijzenpot zitten 5.020 geldprijzen, waaronder de hoofdprijs van 15.000 euro. Zonnebloemloten zijn voor 2 euro te koop via vrijwilligers aan de deur of op www.zonnebloem.nl/loterij tot en met 30 september 2011. De trekking vindt plaats op 24 oktober 2011. De uitslag wordt bekend gemaakt via (0900) 0633 (0,35 euro per gesprek). De loterijvergunning met nummer 5631620/09/DSP is aan de Zonnebloem verleend via de Stichting SNL door het Ministerie van Justitie op 7 december 2009.

Sociaal netwerk

De Zonnebloem telt ruim 40.000 vrijwilligers die georganiseerd zijn in ongeveer 1.400 afdelingen. Zij bieden een sociaal netwerk aan zieken, gehandicapten en hulpbehoevende ouderen, voor wie eenzaamheid dreigt en geven kleur aan hun leven. Buiten het organiseren van ruim 295.000 Zonnedagen, leggen de vrijwilligers 1,3 miljoen huisbezoeken af bij meer dan 72.000 zieken en gehandicapten. Ook gaan elk jaar zo’n 8.000 (zwaar) hulpbehoevende mensen met de Zonnebloem op vakantie, waarvan 3.000 met het eigen vakantieschip.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.