Home / archiefcentraal / minder drank meer scoren

minder drank meer scoren

Tijdens de actieweek Minder Drank Meer Scoren van dinsdag 26 tot en met vrijdag 29 april staan er daarom in de Centra voor Jeugd en Gezin in Dalfsen, Nieuwleusen en Lemelerveld informatietafels waar informatie ligt over alcohol, opgroeien en opvoeden.

Ook wordt tijdens de preventieve gezondheidsonderzoeken in groep zeven extra voorlichtingsmateriaal over alcohol aan ouders verstrekt, naast de aandacht die tijdens deze onderzoeken altijd al wordt besteedt aan dit onderwerp.

De meivakantie staat voor de deur. Alcohol lijkt vaak makkelijker te vloeien in de vakantie dan normaal in het jaar. Deze tijd van ontspanning kan lastig zijn als het om het alcoholgebruik van je kind in de opvoeding gaat. Denk maar eens aan opa die zegt: “ach, laat dat kind toch, vroeg of laat komt het er toch van.” Of als je kind zegt: “Mam, doe niet zo flauw, het is vakantie, hoor!” De gedachte ‘ééntje moet toch wel kunnen!?’ is verleidelijk. Maar het advies voor ouders is: wees duidelijk en blijf de regel stellen: geen alcohol tot tenminste 16 jaar. Ook tijdens de vakantie en op een feestje.

Bij de spreekuren in Dalfsen en Nieuwleusen kunnen ouders, jongeren en kinderen altijd terecht voor informatie over alcohol, opvoeden en opgroeien. De hulp is gratis en een afspraak maken is niet nodig.

De spreekuren zijn: Dalfsen (Ruitenborghstraat 30) maandag 15.30 tot 16.30 uur en woensdag 08.30 tot 09.30 uur. Nieuwleusen (Omloop 2) maandag 15.00 tot 16.00 uur en vrijdag 09.00 tot 10.00 uur. Lemelerveld (Ds. C. Keerstraat 1) maandag 12.30 tot 13.30 uur.

Voor meer informatie kijk op www.alcoholinfo.nl of www.minderdrankmeerscoren.nl . Ouders of jongeren kunnen ook telefonisch contact opnemen met de GGD, 038-4281500.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.