ludieke opening sportpark geerdinkserf

De buren van de Geerdinkserf (zuid) hebben met een knipoog naar de ontwikkelingen rondom het sportpark Gerner, het meersportenplein en het evenemententerrein voor hun straatversiering rond koninginnedag flink uitgepakt op deze actuele Dalfser thema’s. Onder het motto ‘bij ons kan het wel (snel)’ is zaterdagmiddag de straat door vele buren in een paar uur tijd aangekleed met onder andere maquettes van sportvelden, afbeelden van verenigingslogo´s, voetbalplaatjes, een halfpipe en een voetbalgatenwand.

De buren, jong en oud, hebben tijdens een paar gezellige zaterdagmiddagen de creaties voorbereid, daarbij gebruik makend van materiaal en financiele ondersteuning van enkele sponsoren. ‘Bij een nieuw sportpark hoort ook een officiele opening’ was de gedachte van enkele buurtbewoners, afgelopen zaterdagmiddag was het zover.

Na de ontvangst in de volle feesttent op het evenemententerrein en het tekenen van de gastenlijst moesten de bestuurders van de schietsportvereniging Vechtdal (Jan Kasper), handbalclub MizuAiWai (Bart van Steen), tennisvereniging DLTC (p/o Fred Ruiter), hockeyclub MHC (Tom Volkers), de voetbalverenigingen SV Dalfsen (Jos Ramaker) en ASC’62 (Jurrie van Keulen) en de oranjevereniging samen met Wethouder Klaas Agricola op de voetbalgatenwand uitmaken wie het sportpark mocht openen.

Uiteindelijk was het Jurrie van Keulen, toch al in een goed humeur na de overwinning en daarmee zekere handhaving van het eerste elftal van ASC´62, die de eer te beurt viel om het sportpark te openen. Na het doorknippen van een lint volgde een wolk van confetti, bruisende champagne en een luid applaus. De aanwezige gasten werden vervolgens volkomen verrast met de benoeming tot ereburger van de Geerdinkserf en werden door de buurtkinderen voorzien van de daarbij behorende versierselen.

Na een rondleiding over het sportpark begaven de aanwezigen zich weer naar het evenemententerrein voor een hapje en een drankje, waarbij de aanwezigen de Oranjevereniging veel succes toewensten bij alle inspanningen die zij doen om voor iedereen een goed koninginnedagprogramma neer te zetten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.