lammerendag lemelerberg vol leven

Landschap Overijssel houdt op zaterdag 9 april de traditionele lammerendag op de Lemelerberg. Tijdens deze dag zijn lammetjes te zien, te aaien en misschien zelfs te knuffelen. Ook zijn er enkele kraampjes met streekproducten, oude ambachten en leukekinderactiviteiten. Dit alles omlijst met sfeervolle muziek aan de Dalmsholterweg in Giethmen tussen 12.00 en 16.00 uur. De entreeprijs bedraagt 3 euro per persoon, kinderen tot twaalf jaar kunnen net als de beschermers gratis naar binnen.

Op de kleine streekmarkt zijn onder andere honing en andere producten uit het Vechtdal kopen. Ook zijn er demonstraties wol spinnen en klompen maken. Bij Landschap Overijssel zijn onder meer schattige knuffels van lammetjes te koop. Kinderen kunnen zich vermaken met het knutselen van een bosgeest of een

dierenmasker. Onder het genot van een kopje koffie kan er gekeken worden naar een film van Piet Klein met als hoogtepunt de geboorte van een lammetje.

Op 1 februari is het eerste lammetje geboren. Sindsdien is er een ware geboortegolf in de schaapskooi geweest. Voor de schaapherders een hectische periode met een vertederend resultaat: zo’n 250 dartelende lammetjes. Tijdens de lammerendag zijn niet alleen de lammetjes bewonderen, maar kan men ook de schaapherders ontmoeten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.